avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire cu titlu executoriu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire cu titlu executoriu

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema. Am avut un proces cu o firma de asigurari pe care l-am castigat. Sentinta a ramas definitiva. Am facut cerere de investire a hotararii cu formula executorie , cerere ce a fost respinsa. Cum este posibil asa ceva? Ma gandeam ca e investirea cu formula executorie e doar o formalitate. Precizez ca sunt respectate dispozitiile din codul de procedura civila potrivit carora pot cere investirea cu titlu executoriu insa procesul meu se incadreaza la materia juridica "drept comercial". Am gasit o sentinta a ICCJ prin care "Hotărârile date în primă instanţă privind procesele şi cererile în materie comercială, fiind executorii de drept, nu trebuie învestite cu formula executorie pentru a fi puse în executare". Sa fie acesta motivul pentru care mi-a fost respinsa cererea de investire a hotararii cu titlu executoriu? Adica ma pot duce cu hotararea asa cum e ea direct la executorul judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 20:49, 3 August 2011
Da, va puteti duce cu hotararea doar legalizata, neinvestita, la executorul judecatoresc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesara investirea cu titlu executoriu in materia drept comercial? iancu1 iancu1 Buna ziua Ma confrunt cu o problema. Am avut un proces cu o firma de asigurari pentru plata unor despagubiri, pe care l-am castigat inca din prima instanta. ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)
Se poate pune in executare o ordonanta pronuntata pe somatia de plata inainte de solutionarea cererii in anulare introduse pe somatia de plata? cirus cirus Se poate pune in executare o ordonanta pronuntata pe somatia de plata inainte de solutionarea cererii in anulare introduse pe somatia de plata? (vezi toată discuția)