Buna ziua
Ma confrunt cu o problema. Am avut un proces cu o firma de asigurari pentru plata unor despagubiri, pe care l-am castigat inca din prima instanta. Sentinta a ramas definitiva si la recurs. Am facut cerere de investire a hotararii cu formula executorie , cerere ce a fost respinsa. Cum este posibil asa ceva? Ma gandeam ca e investirea cu formula executorie e doar o formalitate. Precizez ca sunt respectate dispozitiile din codul de procedura civila potrivit carora pot cere investirea cu titlu executoriu insa procesul meu se incadreaza la materia juridica "drept comercial". Am gasit o sentinta a ICCJ din 2007 prin care articolul 7208 cod procedura civila se interpreteaza in sensul ca "Hotărârile date în primă instanţă privind procesele şi cererile în materie comercială, fiind executorii de drept, nu trebuie învestite cu formula executorie pentru a fi puse în executare". Sa fie acesta motivul pentru care mi-a fost respinsa cererea de investire a hotararii cu titlu executoriu? Adica ma pot duce cu hotararea asa cum e ea direct la executorul judecatoresc? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez in situatia data? Va multumesc