avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită este necesara investirea cu titlu executoriu in ...
Discuție deschisă în Executare silită

este necesara investirea cu titlu executoriu in materia drept comercial?

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema. Am avut un proces cu o firma de asigurari pentru plata unor despagubiri, pe care l-am castigat inca din prima instanta. Sentinta a ramas definitiva si la recurs. Am facut cerere de investire a hotararii cu formula executorie , cerere ce a fost respinsa. Cum este posibil asa ceva? Ma gandeam ca e investirea cu formula executorie e doar o formalitate. Precizez ca sunt respectate dispozitiile din codul de procedura civila potrivit carora pot cere investirea cu titlu executoriu insa procesul meu se incadreaza la materia juridica "drept comercial". Am gasit o sentinta a ICCJ din 2007 prin care articolul 7208 cod procedura civila se interpreteaza in sensul ca "Hotărârile date în primă instanţă privind procesele şi cererile în materie comercială, fiind executorii de drept, nu trebuie învestite cu formula executorie pentru a fi puse în executare". Sa fie acesta motivul pentru care mi-a fost respinsa cererea de investire a hotararii cu titlu executoriu? Adica ma pot duce cu hotararea asa cum e ea direct la executorul judecatoresc? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez in situatia data? Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:19, 4 August 2011
solutia este corecta. cereti legalizarea sentintei si nu investirea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu titlu executoriu iancu1 iancu1 Buna ziua Ma confrunt cu o problema. Am avut un proces cu o firma de asigurari pe care l-am castigat. Sentinta a ramas definitiva. Am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Iccj. hotararile instantei de contencios administrativ sunt executorii de drept Roland Mindrila Roland Mindrila Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1080 din 23 februarile 2011 pronunţată în recurs de Secţia ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)