sunt angajata la o firma pe perioada determinata de 6 luni.contractul mi-a expirat acum o zi dar am fost de acord cu prelungirea lui.problema este ca intre timp s-a ivit o oportunitate pe care imi vine greu sa o refuz.acum nu stiu ce sa fac.din moment ce inca nu am semnat,legal,presupun ca nu se considera inca prelungit.deci pot sa nu semnez si sa se incheie?sau,2, sa imi dau demisia, desi nu vad de ce, pt ca nu am semnat...si ar fi nevoie sa plec chiar acum. sau as putea sa cer un concediu fara plata pe motive personale dar cine stie daca vor fi de acord..cum e mai bine?legal, daca nu am semnat se considera prelungit?
multumesc
In conditiile in care nu ati semnat un act aditional sau un alt contract de munca pe durata determinata/nedeterminata nu va aflati intr-un raport de munca cu acel angajator si atunci ii puteti comunica ca nu mai doriti prelungirea.
Daca nu aveti semnat un act aditional de prelungire a duratei c.i.m., atunci puteti pleca linistita intrucat nu exista incheiat un raport de muca intre dvs si angajatorl respectiv.... daca lucrati fara a avea semnat un astfel de act , inseamna munca la negru.
Contractul dvs de munca a incetat de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.