avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract perioada determinata/demisie/concediu fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract perioada determinata/demisie/concediu fara plata

sunt angajata la o firma pe perioada determinata de 6 luni.contractul mi-a expirat acum o zi dar am fost de acord cu prelungirea lui.problema este ca intre timp s-a ivit o oportunitate pe care imi vine greu sa o refuz.acum nu stiu ce sa fac.din moment ce inca nu am semnat,legal,presupun ca nu se considera inca prelungit.deci pot sa nu semnez si sa se incheie?sau,2, sa imi dau demisia, desi nu vad de ce, pt ca nu am semnat...si ar fi nevoie sa plec chiar acum. sau as putea sa cer un concediu fara plata pe motive personale dar cine stie daca vor fi de acord..cum e mai bine?legal, daca nu am semnat se considera prelungit?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 4 August 2011
In conditiile in care nu ati semnat un act aditional sau un alt contract de munca pe durata determinata/nedeterminata nu va aflati intr-un raport de munca cu acel angajator si atunci ii puteti comunica ca nu mai doriti prelungirea.
E preferabil un contract pe o perioada nedeterminata, chiar si cu un salariu ceva mai mic.
Daca nu aveti semnat un act aditional de prelungire a duratei c.i.m., atunci puteti pleca linistita intrucat nu exista incheiat un raport de muca intre dvs si angajatorl respectiv.... daca lucrati fara a avea semnat un astfel de act , inseamna munca la negru.
Contractul dvs de munca a incetat de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca nesemnat. ciprianmuresan77 ciprianmuresan77 BUNA ZIUA, revin cu o alta intrebare: m-am angajat la o firma cu data de 1 aug. 2012. CIM semnat pe perioada determinata conform Legii de 3 luni, deci pana la ... (vezi toată discuția)
Un patron poate sa inchida cartea de munca fara semnatura mea pe cerere primax primax lucrez la o societate de constructi din aprilie 2011 in noiembrie 2011 contractul a fost inchis fara ca eu sa stiu cand am cerut explicati mi sa spus ca ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim nesemnat adionitaa adionitaa Buna ziua, Avand in vedere ca am avut un CIM pe perioada determinata , iar dupa expirarea acestuia, nu am mai semnat niciun act aditional de prelungire, dar ... (vezi toată discuția)