Am facut o cerere catre Casa de Pensii referitoate la recalcularea pensiei inca din data de 15 mai 2011. Nici pana in data de azi n-am primit raspuns si in continuare imi spun ca sa astept acasa. Mai e putin si se fac 3 luni. Oare nu exista o lege prin care exista un termen limita de raspuns ? Asa, ei imi pot spune si la anul pe vremea asta sa stau sa astept.
Potrivit legii pensiilor, decizia se elibereaza in termen de 45 zile de la depunerea cererii.
Dupa depasirea termenului, îi puteti actiona in judecata.
Din pacate, nici astazi , dupa 4 luni n-am primit niciun raspuns la cerere.
Imi spun de fiecare data ca nu a mers programul, sau ca au mult de munca. Ultimele doua dati cand am fost acolo, m-au notat si mi-au spus "veti primi raspuns in doua saptamani". Asta e noua lor placa - au mult de lucru si sa asteptam".
Nu stiu cum sa procedez totusi, nu am timp de dat in judecata si alergat prin tribunale, mai ales ca "femeia de la ghiseu" imi spune mereu ca e "negatie". Pai pentru o negatie sunt necesare 4 luni de asteptari ?
Cunosc un caz in care s-a depus cererea de recalculare la finalul anului 2010 si nu s-a emis inca decizia de recalculare.Faceti o interventie la CNPAS si dati toate datele:Nume si prenume;numarul dosarului;numarul de inregistrare a cererii de recalculare si Casa locala de care apartineti,pentru a se grabi emiterea deciziei.Oricum,diferentele se vor plati incepand cu luna iunie 2011,daca cererea a fost inregistrata in luna mai.