au fost trei condamnari: una de un an jumate care era fapta produsa in minorat;una de trei ani savarsita in majorat si inca una de 5 ani tot in majorat si s-a ramas la cea de 5 ani cu inchisoare cu suspendare.
ca sa va explic ce s-a intamplat. tatal meu lucra la o banca in faliment iar eu aveam 17 ani.parintii divortati si nu aveam bani de mancare,iar tata s-a oferit sa ne ia pe mine si pe 1 prieten la munca sa caram diferite bunuri ale bancii.mai multe persoane au furat bunuri desi erau trecute pe inventar iar noi 2 dupa cateva luni bune de munca nu am fost remunerati.drept razbunare am luat un scaun de birou si un calculator deoarece toata lumea lua inclusiv tatal meu, ca sa le pot vinde sa facem rost de bani de intretinere si mancare fiind datori atunci la intretinere 70 mil rol.in momentul in care am iesit cu bunurile am fost vazuti de un echipaj de politie si dusi la sectia 2.noua ni s-au imputat toate bunurile ce lipseau de pe inventar si ca sa nu il inculp pe tata am luat vina obligat asupra mea.Datorita d-nei Paula Iacob am fost pus in libertate care a crezut in nevinovatia mea.Acum muncesc foarte mult si ne-am facut o situatie materiala buna si am invatat pt un viitor mai bun.insa datorita acestei greseli trebuie sa platesc toata viata?
nu se poate gasi o varianta prin care sa pot avea un cazier curat si sa ma pot reabilita? va multumesc inca o data
presupun ca este vorba despre suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Acesta reprezinta un mod de individualizare judiciare ce se acorda de catre instantza de judecata cand sunt intrunite cerintele legale, in speta pedeapsa efetiv aplicata sa fi fost de cel mult 3 ani...si la cea cu suspendare sub supraveghere cel mult 4 ani....
deci ... nu v-ati incadra..
reveniti cu precizari
daca este vorba de suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de reabilitare este de maxim 5 ani
astfel ,daca va indepliniti obligatiile civile ce va revin si nu savarsiti nici o infractiune intentionata in acest termen de incercare , sunteti reabilitate de DREPT. ASTFEL reabilitarea intervine in temeiul legii , nu este una lasata la aprecierea instantei de judecata.
Daca nu va indepliniti oblgatiile civile ce va revin instantza poate revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Dupa trecerea acestui termen de 5 ani de la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a dispus suspendarea , sunteti reabilitat de drept , sunt inlaturate interdictiile si incapacitatile ce rezulta din condamnare
deci nu veti suferi toata viatza,dupa cum ati afirmat.
veti avea din nou un cazier curat
acum va scriu din rechizitoriu:cercetat in stare de arest preventiv sub aspectul comiterii infract: art 208-209 al 1 lit a,g,i Cp cu aplic art 41 al 2 Cp si art 99 si urm Cp; art 208 al 1-209 al 1 lit a,g,i Cp cu aplic art 41 al 2 si 75 lit c Cp,totul cu aplic art 33 lit a Cp.
teoretic mi s-a dat pedeapsa cea mai mare de 5 ani insa cu suspendare( incercare).daca in cei 5 ani in care sunt in libertate recidivez mi se adu cei 5 ani plus fapta facuta.atunci asa mi s-a spus si ca dupa trecerea perioadei de incercare sa zic asa ,ma pot reabilita.Asta e tot ce va pot spune.vreau sa stiu daca voi putea avea cazierul cuart pt angajare?
multumesc inca o data!