avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier Judiciar, reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier Judiciar, reabilitare

Buna,am comis fapta de furt calificat acum 2 ani jumatate, am primit o pedeapsa de 2 ani cu suspendare + 2 ani in evidenta(total 4 ani termen de incercare) ,pe cazier imi scrie : "Condamna la 2 ani inchisoare cf.art 81,82 CP suspenda conditionat executarea pedepsei -termen incercare 4 ani pentru savarsirea fapteri prev. de art.208 alin. 1CP, art.209 alin 1 lit. i CP, art. 320^1 CPP cu aplic. ped. accesorie prev. de art. 71 CP. dispusa prin S.P. nr.1296 din 17/05/2012 nr dosar 3908/55, an dosar 2012 Judecatori ****def. prin ".

Din cate am inteles ,pot sa ma duc la un avocat sa imi depuna ceva cerere de curatare al cazierului ?Daca da cam cat timp ar dura daca s-ar aproba?Sau cat timp dureaza pana se aproba?Nu pot sa ma angajez niciunde si nu mai stiu ce sa fac .
Dacă nu ati săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare( 4 ani in cazul dvs) şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei, sunteti reabilitat de drept, mai devreme de acest termen nu aveti ce face.
Nici printr-o cerere de reabilitare cum ca nu ma pot angaja niciunde?
Din cate inteleg au trecut doar 2 ani si jumatate, trebuie sa asteptati 4 ani, nu aveti alta varianta, daca nu se fac mentiunile in cazier dupa trecerea termenului de incercare, trebuie depusa la instanta o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare judecatoreasca AlinaS7 AlinaS7 Buna ziua, In ce an as putea face reabilitarea judecatoreasca,daca S.P def din 02.11.2012 a fost 2 ani suspendare,4 ani termen de incercare?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Pot sustine examenul auto daca... Ivanlaurentiu27 Ivanlaurentiu27 Am fost \"condamnat la 3 ani inchisoare pt savarsire faptei prev. De art.2 alin.2 Lg143/2000 art 74 alin. 2 CP, art 76 alin.1 lit.a CP , art. 76 alin.3 CP cu ... (vezi toată discuția)