avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in austria
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in austria

Salutare tuturor!!..Sunt cäsatorit in Austria din aprilie 2010,sotia este si ea de nationalitate romanä...avem o fetitä de 8 luni,locuim in casa achizitionatä de ea dinainte de casatorie printr-un imprumut bancar,al-2-lea imprumut ptr renovare a fost fäcut insä dupä casatorie tot pe numele ei de fatä nedeclarand cäsätoria in actele bancare,ceea ce mie-mi pare a fi fals in inscrisuri oficiale...chiar si in zi de azi tot pe numele de fatä a rämas.Dupä foarte multe discutii pe aceastä temä tind sä cred totul a fost bine plänuit dinainte...rezultatele acestor discutii duc cätre pragul divortului...am avut tendinta sa plec,dar acest lucru nu duce decat la consecinte grave intr-un eventual divort(abandon)...dupä cum bine se stie,statul in care domiciliem impreunä favorizeazä femeile in cele mai multe cazuri...Este cineva in mäsurä sä-mi zicä care legislatie se adoptä?ce consecinte ar avea un eventual divort? Partaj,custodie si tot ce ar insemna in cazul meu...fetita e viata mea,de aceea sunt foarte abätut,este o decizie grea si as vrea sä stiu cam la ce mä pot astepta...multumesc mult..
Cel mai recent răspuns: office.carmen , utilizator 08:25, 7 August 2011
Legea aplicabila este cea austriaca. Va trebuii sa consultati un avocat austriac cu privire la procedurile de divort.

Este legal ca sotii sa isi pastreze numele de dinaintea casatoriei daca asa au hotarat in momentul incheierii casatoriei.

Motivele de divort pot fi:
a.Intelegere mutuala, divort prin acord
b.Culpa
c.Separare de trei ani, in anumite cazuri 6 ani.

Cu siguranta legea aplicata va fi cea austriaca.Imi vine insa greu sa cred ca la solicitarea creditului nu a declarat casatoria,presupun ca stiti cat de stricti si corecti sunt austriecii.Se vor imparti si datoriile,daca exista si vi se vor stabili obligatii financiare fata de copil.Custodia unui copil atat de mic va fi acordata mamei,daca are locuinta,venituri si este un parinte responsabil.In ceea ce priveste pastrarea numelui,nu este ilegal si,fara suparare,momentul in care ar fi trebuit sa va exprimati nemultumirea in acest sens,a cam trecut.Divorturile in Austria nu dureaza mult,chiar si cu minori,daca este de comun acord,dar as sugera sa comunicati mai mult.Poate va reconsiderati pozitia,este si un copil mic la mijloc.Numai bine!
Evident ca este destul de grav ptr fetita...eu doar am pus in calcul si 1 posibil divort,de aceea am cerut cateva sfaturi...problema este cä tot ceea ce prezinta avantaj financiar in mod deosebit,ea este informatä panä in dinti.Numele dupä casatorie il are dupä mine,doar in cazul cu banca nu a fost declarata cäsätoria...nu vreau sa divortam mai ales ptr cea mica,ci doar vreau sä aflu din räspunsurile dvs de ce existä o astfel de atitudine din partea ei fata de mine...deci vreau mai degrabä sä stiu de ce are o astfel de gandire si comportament ciudat...oricum multumesc ptr sfaturi si astept in continuare räspunsuri
Mi-e teama ca nu va putem noi,aici,explica atitudinea sotiei.Raspunsurile le puteti gasi personal,comunicand cu calm,tact si sinceritate.De multe ori,aceleasi lucruri se pot spune si frumos,si urat,folosind aceleasi cuvinte,dar conteaza enorm tonul si momentul ales.Faptul ca este o persoana informata despre potentialele avantaje materiale si le foloseste constructiv nu este un lucru rau,stiti cum se spune ''un om informat,este un om puternic''.Dar raman la indoielile mele in ceea ce priveste folosirea numelui de fata la solicitarea creditului,se solicita actul de identitate(ati spus ca va poarta numele),alte documente in care este mentionat numele actual.Personal,ma pronunt in cunostinta de cauza,avand rezidenta austriaca.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
office.carmen, utilizator
Da,este foarte adevärat in ceea ce priveste modul de comunicare...faptul ca folosirea actului de identitate se face obligatoriu cam la orice institutie de stat sau privata este la fel de adevärat...si se pare ca in baza de date austriaca exista totusi o actualizare intarziata.Nu sunt expert IT...ea s-a prezentat cu pasaportul vechi dupä aproximativ 2luni de la casatorie,in formularele completate a specificat ca nu este casatorita...pasaportul cu numele de familie luat in urma casatoriei l-a facut abia dupa 6luni...este suspicios,dar adevarat...si unde sa inteleg ca ar exista unele nereguli?? Cum se poate intr-o tarä destul de bine dezvoltata intampla astfel de scapari din vedere asupra identitatii unei persoane mai ales ca este de alta nationalitate decat austriacä?...

Alte discuții în legătură

Divort julio julio Sint romäncä,träiesc de 3 ani in Austria,cäsätoritä cu un cetätean Austriac,am o fetitä de 6 luni näscutä aici si este Austriacä. Dacä mä intorc ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie (fara divorț). este posibil în românia pentru soțul cetățean străin? dan_daniel dan_daniel Sotia mea este cetatean strain (non-UE), suntem casatoriti de 9 ani de zile, iar pe certificatul de casatorie, la numele de familie dupa casatorie, este trecut ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui dupa divort fara acordul sotului gabriela munteanu gabriela munteanu Buna! In hotararea de divort fostul sot a specificat faptul ca nu este de acord ca eu sa-i pot folosi numele. Divortul s-a pronuntat, intre timp pasaportul a ... (vezi toată discuția)