Buna ziua!
Sunt divortat si am un baietel de 3 ani si jumatate care ,actualmente ,este incredintat spre crestere mamei lui.
As dori sa stiu daca am vreo sansa sa obtin in instanta custodia comuna a copilului adica,lumatate de luna sa stea la mine iar cealalta jumatate la ea.
Mentionez ca am o situatie materiala buna,un confort deosebit acasa iar copilul este foarte atasat de mine si se simte extraordinar de bine in prezenta mea.
Actualmente il pot lua numai Sambata .
Multumesc anticipat pt raspunsuri !
daca actualmente puteti sa il tineti doar sambata, ce intrebati dvs. e doar retorica!
ce puteti cere de la instanta e un program de vizita si petrecere a unei parti din timp cu copilul, si, functie de varsta lui si de pararea mamei, instanta va stabili daca accepta programul propus de tata sau il va modifica . Esential e faptul ca, daca in hotararea de divort nu s-a stabilit si acest aspect, puteti oricand sa cereti stabilirea unui astfel de program.
Nu mai putin adevarat e faptul ca, pana la instanta de judecata, puteti stabili impreuna cu ex-sotia ce e cel mai bine pentru dezvoltarea armonioasa a copilului si cat sa stea fie la unul, fie la celalalt parinte.
Asteptati intrarea in vigoare a noului Cod Civil. Termenul este in aceasta toamna. Custodia comuna va fi regula iar incredintarea catre un parinte exceptia.
Acum puteti cere doar reincredintarea insa sunt destul de slabe sansele.