avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua!
Sunt divortat si am un baietel de 3 ani si jumatate care ,actualmente ,este incredintat spre crestere mamei lui.
As dori sa stiu daca am vreo sansa sa obtin in instanta custodia comuna a copilului adica,lumatate de luna sa stea la mine iar cealalta jumatate la ea.
Mentionez ca am o situatie materiala buna,un confort deosebit acasa iar copilul este foarte atasat de mine si se simte extraordinar de bine in prezenta mea.
Actualmente il pot lua numai Sambata .
Multumesc anticipat pt raspunsuri !
daca actualmente puteti sa il tineti doar sambata, ce intrebati dvs. e doar retorica!

ce puteti cere de la instanta e un program de vizita si petrecere a unei parti din timp cu copilul, si, functie de varsta lui si de pararea mamei, instanta va stabili daca accepta programul propus de tata sau il va modifica . Esential e faptul ca, daca in hotararea de divort nu s-a stabilit si acest aspect, puteti oricand sa cereti stabilirea unui astfel de program.
Nu mai putin adevarat e faptul ca, pana la instanta de judecata, puteti stabili impreuna cu ex-sotia ce e cel mai bine pentru dezvoltarea armonioasa a copilului si cat sa stea fie la unul, fie la celalalt parinte.
Asteptati intrarea in vigoare a noului Cod Civil. Termenul este in aceasta toamna. Custodia comuna va fi regula iar incredintarea catre un parinte exceptia.
Acum puteti cere doar reincredintarea insa sunt destul de slabe sansele.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
Bojan I.M., Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acord cu copil minor, program vizita, pensia alimentara vrobu vrobu Sotia mea a hotarat sa divortam si am dori sa o facem prin acord. Copilul are 11 luni si eu nu pot renunta la el. Probabil fiind asa mic, cu sau fara acordul ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice de familie mrcryss mrcryss buna seara as avea cateva intrebari legate de subiec. am divortat acum 3 ani. in urma casniciei a rezultat un baietel. acum fosta sotie sa recasatorit si ... (vezi toată discuția)
Redeschidere proces incredintare minor !? tutu12 tutu12 In urma unui proces de divort ,finalizat printr-o hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit printre altele incredintarea copilului (fiicei de 9 ani ) ... (vezi toată discuția)