avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acuzatii nefondate de inundare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acuzatii nefondate de inundare

Buna ziua,
locuiesc cu chirie intr-o garsoniera, iar acum doua saptamani vecina de dedesubt a venit la mine reclamand ca am inundat-o. Am chemat o echipa de instalatori care mi-au excavat, pur si simplu, baia, negasind nici o teava fisurata. Pentru ca apa continua sa curga in apartamentul vecinei, hartuirea a continuat. Am chemat alt instalator, care a spart si el un perete, fara nici un rezultat. La o saptamana, apare o alta vecina de pe acelasi palier cu prima reclamanta plangandu-se ca si dormitorul ei e inundat. Intre timp, un colt al garsonierei mele s-a udat si el. In fine, sursa necazurilor era, de fapt, la apartamentul vecin cu al meu, unde se sparsese ceva la toaleta. Cum proprietarul nu locuieste acolo, nimeni nu a presupus ca poate fi de acolo problema. Acum eu intreb, mie cine imi repara baia? Pentru ca instalatorul nu vrea, iar administratora se spala pe maini zicand ca nu e problema asociatiei. Dupa ce mi-am pus casa la dispozitie, acum eu (sau proprietarii mei) trebuie sa suporte cheltuielile reparatiilor?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ContSters43672 , utilizator 15:42, 18 August 2008
in mod normal obligatia de a face, acea de a va repara prejudiciul cauzat pentru inundatie revine proprietarului de unde vine inundatia.
Este insa necesar ca el sa aiba o culpa ,adica inundatia nu sa se datoreze unui caz fortuit spre exemplu.
Daca lui ii este imputabila situatia de fapt , lui ii revine obligatia de a va despagubi si de a va repara prejudiciul
incercati sa i puneti in vedere aceasta situatie si sa solutionati litigiul pe cale amiabila.
in lipsa unei cooperari din partea acestuia, puteti sa l actionati in instanta.

este vre o dovada ca ai fost invinuit de inundatie?
altfel nu poti sustine motivul deteriorarii baii..
Nu am o dovada scrisa si nici inregistrata. Insa vecina mea si apoi si administratora sustineau mereu ca nu are de unde sa curga decat de la mine. Nu au luat insa in calcul si apartamentul vecin cu mine. Si cum chiriasul din acest apartament nu era acasa, doar eu mai eram suspecta ca inund vecinii.
Vreau sa mai subliniez ca administratora a insistat zile la rand sa gasesc un instalator si sa rezolv o data problema ca ea s-a saturat (desi era pe plaja la mare cand se intamplau toate astea). Practic, eu am fost presata de ea si de vecina mea sa sparg in baie la mine pentru a inlatura suspiciunile.
Sa ia legatura cu persoana de la care provine inundatia.
luatzi si dvs legatura cu acesta.puneti-i in vedere sa va repare prejudiciul efectiv cauzat,altfel il veti actiona in instantza
pe viitor cereti scri la orice invinuire.Vinovatul poate sustine ca a ti avut baia stricata Si nu persoana de la care vine inundatia e vinovata ci vecina si administratoarea..care v au obligat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundat de vecinul de sus alexoctave alexoctave Buna seara, Am fost inundat de vecina de sus care este o persoana foarte recalcitranta. Inundatia a fost asa de severa incat parchetul tot din dormitor a ... (vezi toată discuția)
Vecinul m-a inundat. cum pot să-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului? Euroinvest Euroinvest Buna ziua, as doi sa aflu cum pot sa-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului in urma unei inundatii. Precizez ca am un apartament amplasat la ... (vezi toată discuția)
Tripla inundatie David987 David987 La finalul lunii iulie a acestui an am fost inundat in bucatarie de vecina de deasupra. Eu stau la etajul 2, ea la etajul 3. Am chemat mesteri care au spart ... (vezi toată discuția)