avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare locuinta

Am o locuinta de vanzare si un client care vrea sa o cumpere achitandu-mi jumatate din suma, restul urmand a se face in 1-2 transe intr-un an. Cum se poate proceda ca sa am siguranta ca imi va plati la timp?
Cel mai recent răspuns: LuminitaT , utilizator 15:52, 27 Februarie 2013
se face un antecontract de vanzare-cumparare cu termeni foarte clari. apelati neaparat la un notar. (antecontract de vanzare-cumparare = promitentul vanzator si promitentul cumparator si stabiliti clar cand si in ce mod se efectueaza plata si cand va intra imobilul in posesia cumparatorului...)
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
MYRA CIMPEAN , Avocat
as ma dori sa aflu care este pretul estimativ al acestor acte(mentionez ca pretul locuintei este 12 mii euro.
e riscant acest tip de contract pt dvs. pt costuri intrebati un notar.
cam in ce ar consta riscurile?
mai sunt si alte optiuni pentru aceasta situatie?(plata in transe)

Alte discuții în legătură

Cesiune de (ante)contract sau novatie? sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)
Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)
Promosiune de vanzare-cumparare nmonika nmonika Buna ziua! Avem un ap. cu 2 camere de vanzare. Am facut o promisiune de vanzare-cumparare in fata a doi martori. Cel care a vrut sa-l cumpere a renuntat din ... (vezi toată discuția)