avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Persoana fizica autorizata
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Persoana fizica autorizata

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, daca o persoana fizica autorizata poate emite facturi pentru o societate cu sediul social in afara granitelor Romaniei, UE sau NonUE? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:35, 4 August 2011
Buna ziua,
Puteti emite facturi atat pentru tari membre ale Comunitatii Europene, dar si pentru celelalte state care nu fac parte din C.E..
Cum se emite factura daca suma se incaseaza in euro sau o alta valuta, dar contabilitatea in partida simpla se tine in lei (romanesti). Ma refer in mod special la situatia in care incasari in alte valute sunt rare.
Va multumesc.
Conform pct. 72 din Normele metodologice ce se aplica Codului fiscal

Art. 155 al.5
72. (1) Factura prevăzută la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal va fi întocmită în orice limbă oficială a statelor membre ale Uniunii Europene, dar la solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei, utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 1391 din Codul fiscal.

Factura se poate emite in EURO, chiar daca este PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar pfa bogdanblue bogdanblue Buna ziua. Sunt intro mare dilema. As dori sa imi deschid un cont de PFA in euro la ING. Rezumat: Am un cont de PFA si vreau sa primesc bani in EURO de ... (vezi toată discuția)
Este legala emiterea facturilor in valuta ? enemarcel@yahoo.com enemarcel@yahoo.com Dupa cunostintele dumneavoastra este legala emiterea de facturi in valuta? Mentionez ca este vorba de o agentie de turism unde ofertele apar de multe ori in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa traducator roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Care sunt cheltuielile deductibile pe care le poate avea un traducator PFA? De exemplu, un laptop in valoare de 1000 de euro sau un IPHONE poate ... (vezi toată discuția)