avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale opozabilitate majorare capital inregistrat la notar ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

opozabilitate majorare capital inregistrat la notar nu si la ORC

Argument: potrivit Art. 5 alin. 2 din Legea nr. Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicată şi modificată, aceste acte neînregistrate vor deveni opozabile, deşi persoanele cărora le veţi aduce acest fapt la cunoştiinţă au calitatea de terţi, deoarece li s-au făcut cunoscute:

-daca se aduce la cunostinta ORC opereaza legea 26 sau opereaza art de mai jos?

"Art. 5. - (1) Înmatricularea şi menţiunile sunt opozabile terţilor de la data efectuării lor în registrul comerţului ori de la publicarea lor în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, sau în altă publicaţie, acolo unde legea dispune astfel.
(2) Persoana care are obligaţia de a cere o înregistrare nu poate opune terţilor actele ori faptele neînregistrate, în afară de cazul în care face dovada că ele erau cunoscute de aceştia."

: piteiflorina@go.ro

Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:51, 5 August 2011
#-o Pai articolul de mai jos e din Legea nr. 26/1990 a registrului comertului...Prin opozabilitatea unei inmatriculari sau a unei mentiuni operate in registrul comertului se va percepe ca actele sau faptele care constituie temeiul aceste inregistrari sunt prezumate a fi cunoscute de orice persoana ca urmare a publicitatii facute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune din 2001 neinregistrata la rc - este valabila? Am cesionat firma in 2001 unei alte persoane. Acesta nu a facut demersurile pentru intregistrare la Registrul Comertului la vremea respectiva, si a continuat ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator neacceptata de orc andreamarchesi andreamarchesi Am o problema, va rog sa ma ajutati cu sfaturi!!! Sotul meu este administrator intr-o societate din care doreste sa se retraga....la Orc ne-au refuzat pe ... (vezi toată discuția)
Societati listate pe bursa ContSters71920 ContSters71920 buna seara, speta suma in genul: societate pe actiuni listata la bursa anunta convocarea unei aga pentru modificarea actului constitutiv. aga se desfasoara, se ... (vezi toată discuția)