avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Documente pt starea civila a decedatului din anul 1970
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Documente pt starea civila a decedatului din anul 1970

Buna ziua,
As dori sa stiu de unde pot scoate documentele pt starea civila din anul 1970 (casatorie/divort) pt o persoana care a decedat acum o luna?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:15, 6 August 2011
De la primaria unde a fost inregistrata casatoria ,respectiv divortul.


Starea civilă începe odată cu naşterea persoanei şi încetează la moartea sau declararea judecătorească a morţii acesteia. Ea este determinata de anumite fapte juridice (evenimente) care se produc independent de voinţa omului, cum sunt naşterea şi moartea, precum şi de unele manifestări de voinţă făcute în conformitate cu legea, cum ar fi: căsătoria, divorţul, recunoaşterea filiaţiei, schimbarea numelui. Trebuie spus că exercitarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale oamenilor pot fi realizate doar în condiţiile existenţei actelor de stare civilă.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
andymaurul, utilizator
De la biroul de stare civila al primariei unde s-a nascut cetateanul in cauza! Conform legii, orice schimbare a starii civile (casatorie, divort, deces) se inscrie ca mentiune pe marginea actului de nastere (primariile unde se inregistreaza casatoria/decesul sunt obligate sa faca aceasta mentiune catre primaria de la locul nasterii persoanei respective), tot acolo fiind comunicata si o copie a sentintei de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere rodutx rodutx problema mea e simpla.2 oameni sau casatorit au facut un copil si au divortat dar mama a pastrat numele de familie al fostului.acum traieste in concubinaj cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua alemate1974 alemate1974 Am divortat de fosta sotie acum 5 ani. Dupa divort ea a ales sa-mi pastreze numele. Avem o fetita de 8 anisori care normal imi poarta numele. Credeti ca este ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil kmytza_84 kmytza_84 Buna ziua, Am un vecin mai amarat de la tara care are o problema destul de delicata. Concubina lui a plecat din tara in urma cu un an (nu mai stie nimic de ... (vezi toată discuția)