avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea unei mosteniri dintre nepot si bunicul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea unei mosteniri dintre nepot si bunicul decedat

Moare tatal in 1980 fiul lui primeste o cota sotia decedatului o cota si fica lui o cota, moare si fiul acestuia si sotia dar fara sa apuce sa isi faca intubularea dreptului sau act de proprietate ramane doar fiica decedatului din 1980. In anul 1991 a venit consiliul judetean a intrebat fiica cine a mai ramas mostenitor de pe urma decedatului din 1980 si ii fac ei titlu de proprietate. In 2011 se trezeste nepotul ei baiatul fratelui ei care avea drept mostenire de pe urma decedatului din 1980 ca vrea partea la tatalui lui. Poate sa isi ceara dreptul asta chiar daca tatal lui nu si-a facut titlu de proprietate cand trebuia sa il faca acu 31 ani ? Dupa cati ani nu mai este valabila o mostenire pe un teren ?
Cel mai recent răspuns: drys , utilizator 18:53, 4 August 2011
Recunosc ca n-am inteles mare lucru din prezentarea dvs., cine cand a murit si din ce era compusa masa succesorala. Presupun ca va referiti la reconstituirea dreptului de proprietate in baza legii 18.
Pentru ca nepotul de frate nu a urmat procedura administrativa inauntrul termenului final prevazuta de Legea 18/1991 (sa depuna cerere in fata comisiei de retrocedare pentru ca doar asa se face restituirea si repunerea in dreptul de acceptare a mostenirii cu privire la teren), a fost decazut din termen si deci, nu are drept de mostenire la cota-parte din teren. Solutia este valabila daca asta era speta si ceea ce va preocupa.
da asta era ce ma preocupa mutumesc pentru raspuns =D>
dar s-a dezbatut succesiunea dupa fiul persoanei decedate in 1980?
Nu prea am inteles dar cred ca vreti sa spuneti daca fiul dupa ce a primit mostenirea daca a facut acte pe mostenirea lui,si raspunsul este nu nu a facut nimic si la rindul sau nici nepotul(sau ca sa intelegeti fiul acestuia)nici e nu a facut nimic pina in prezent.Are doar actul de mostenire al lui taicasu din 1980
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
drys, utilizator
drys a scris:

Nu prea am inteles dar cred ca vreti sa spuneti daca fiul dupa ce a primit mostenirea daca a facut acte pe mostenirea lui,si raspunsul este nu nu a facut nimic si la rindul sau nici nepotul(sau ca sa intelegeti fiul acestuia)nici el nu a facut nimic pina in prezent.Are doar actul de mostenire al lui taicasu din 1980

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor succesiune cu frati vitregi PODO PODO Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Mama mea s-a recastorit , eu fiind singura fiica, tatal meu vitreg avea 3 copii din casatoria anterioara. Mama mea a ... (vezi toată discuția)
Succesiune - mostenire you2005 you2005 Buna ziua, S-a facut o succesiune dupa bunicul meu, pe un apartament intre sotie, fica si fiul decedat reprezentat de sotie si doi fii ... (vezi toată discuția)
Tp in baza legii 18/1991 speta nemaintalnita,iesire din indiviziune,partaj coproprietari andreeaemilia95 andreeaemilia95 Buna ziua si scuze va rog pentru exprimarea poate neclara. TP in baza legii 18/1991 dupa autorul A (bunicul meu) 7 mostenitori trecuti pe TP eliberat in ... (vezi toată discuția)