avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii 5.5% fd sanatate dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

5.5% fd sanatate dividende

Va rog sa ma ajuta-ti cu un raspuns la urmatoarea situatie:
Un asociat este pensionar,este si angajat cu program de 6h/zi si primeste si dividende.Ma intereseaza daca trebuie sa plateasca 5.5% fd sanatate la dividende in conditiile in care cotizeaza si in calitate de salariat si pensionar.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 15:39, 6 August 2011
Raspunsul este negativ,deoarece conform art.257 din Legea 95/2006 litera f avem :
f)veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, veniturilor din dividende şi dobânzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere şi altor venituri care se supun impozitului pe venit numai în cazul în care nu realizează venituri de natura celor prevăzute la lit. a) - e), alin. 21 şi art. 213 alin. (2) lit. h), dar nu mai puţin de un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar.

iar lit a si e se refera exact la salarii si pensii:

a)veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit;
..
e)veniturilor din pensiile care depăşesc limita supusă impozitului pe venit;
nu trebuie sa mai platesca 5.5%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata casa de sanatate eleonor eleonor as dori sa stiu daca un pensionar de drept care a iesit la pensie din 2004 dupa 25 ani de grupa intai si detine din 2005 un pfa este obligat sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Unic asociat, angajat cu 4 ore/zi - trebuie sa platesc cass? sama sama buna , sunt patronul societatii si angajat cu o 4 ore/zi la societatea mea. in cazul in care doresc sa-mi ridic dividende pentru anul 2010, inafara de cei ... (vezi toată discuția)
Pensionarii platesc cas pe dividende? danye danye Buna ziua, Va rog mult sa ma lamuriti intr-o problema. As vrea sa stiu daca pensionarii [b]trebuie sa plateasca[/b] contributia la asigurarile de sanatate ... (vezi toată discuția)