avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale datoria la banca imi afecteaza firma nou infiintata?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

datoria la banca imi afecteaza firma nou infiintata?

Buna ziua,
am si eu o problema de natura contractuala cu 2 banci vis a vis de cardurile de credit. Mai precis detin 2 carduri de credit la 2 banci diferite si la ambele am datorie. Una dintre banci mi-a pus proprire pe toate conturile deschise la banci iar banca isi primea lunar 30% din venitul optinut deoarece pe unul din conturi se vira salariul. A doua banca nu a ajuns sa ma execute..inca. Ideea este ca eu in prezent nu mai lucrez si intentionez sa fac ceva pe cont propiu si nu stiu in ce masura ma vor afecta aceste datorii daca eu imi deschid o afacere. Momentan nu dispun de bani pentru a plati datoria la banca care se ridica undeva la 12.000 ron. Ce se poate intampla in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: dan_sur_cr , utilizator 20:44, 17 August 2011
Depinde ce forma de afacere alegeti. De exemplu, daca va faceti un SRL, nu se intampla nimic.
Teoretic te poate executa silit si pe "persoana juridica" e de durata si mai complicat si bancile prefera calea cu firme de recupreare.Cu bancile e bine daca puteti sa faceti reesalonari,rescadentari ,etc... in plus daca mai achitati lunar sume mici dovediti "buna credinta " si va "executa " mai greu.In afaceri te poate afecta daca la un moment dat doresti un credit dar va conta mai mult solvabilitatea firmei ,capacitatea de rambursare ,garantiile,si altele(au o lista lunga de indicatori economico-financiari+norme interne de acordare)SuccesB-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - angajament de plata si conturi blocate vasilem092 vasilem092 Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati cu o parere sau cu un sfat. Situatia este urmatoarea: Sunt un debitor in curs de executare silita pentru suma de 7000 ... (vezi toată discuția)
Salariu in contul sotiei smart28 smart28 Buna ziua. Am probleme cu achitarea datoriei catre banci (un credit de nevoi personale simplu). Momentan primesc salariu \"in mana\", insa va trebui sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe conturi. gabriel8 gabriel8 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie a carei legalitate este indoielnica (parerea mea),si doresc sa ma ,,luminati'' vis'a'vis de aceasta problema,cu ... (vezi toată discuția)