avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Violare de domiciliu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Violare de domiciliu?

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea speta. Doi parinti si doi copii(majori, fiecare la casa lui). Mama decedeaza, se dezbate mostenirea. Casa parinteasca si terenul revin celor trei mostenitori, in cotele de 10/16 sotului supravietuitor(partea sa de 1/2 + 1/4 din masa succesorala) si cate 3/16 celor doi copii. In acest moment nu este facuta iesirea din indiviziune iar parintele, care isi are domiciliul acolo (din cauza unor conflicte in familie), refuza accesul copiilor in casa (incuie usile, inchide geamurile, etc). Au copiii dreptul sa intre in casa in momentul de fata, fiind coproprietari? Pot fi acuzati de violare de domiciliu daca de exemplu, forteaza un geam/o usa pentru a intra?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 12:46, 5 August 2011
Violarea de domiciliu
Art. 192. - Patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.

Este in mod categoric vorba despre violare de domiciliu, deoarece, indiferent de calitatea dumneavoastra de coproprietar, ceea ce primeaza este starea de fapt, adica cine locuieste efectiv in imobilul respectiv.

In practica judiciara s-a retinut, de exemplu, ca este violare de domiciliu si fapta proprietarului apartamentului care patrunde in apartament fara incuvintarea chiriasului.

Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
[ link extern ]
aici puteti gasi si explicatii pe tema asta, daca aveti rabdare sa cititi.

nu putem sti daca tatal chiar va depune plangere ( pt violare de domiciliu si distrugere). Apoi, chiar daca depune, o si poate retrage daca va impacati.
Buna ziua d-le Mihai G , va rog , daca doriti sa spueti (scriti) pct.d . v . asupra :
" un individ ,necunoscut de persoana,a intrat in domiciliul acesteia si sub pretest de ajutor - fiind bolnava - a luat-o si dus-o in alta localitate - INSA cu scop vadit de a beneficia de averea acestea (fiind in varsta) cea ce s-a intamplat in timp de 1-4 luni prin obtinerea de testament si cumpararea apartamentului detinut . fac precizarea ca persoana nu avea urmasi - mostenitori directi - ci un frate si 3 nepoti , care-i acordau atentie si ingrijire , acestia cat si organele locale abilitate ,CARE FACUSARA DOSAR DE ASISTENTA MENIALA,NU AU CUNOSCUT fapta savarsita de acest individ. poate fi iolare de domiciliu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa intru in domiciliul meu? hypy hypy buna ziua, as dori si eu un sfat. sunt unul dintre mostenitorii unui apartament. cotatia mea este de 1/10. eu am domiciliul stabil la adresa acelui apartament. ... (vezi toată discuția)
Lovita in curte de o fosta cumnata raissa2007a raissa2007a buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi ... (vezi toată discuția)
Frații mei au înlocuit yalele la apartamentul moștenit de la părinți, în care doar eu am domiciliul. poate fi fapta lor violare de domiciliul și intrare prin efracție? Bobita3056 Bobita3056 Subsemnatul am domiciliul permanent legal intr-un apartament cu 3 camere mostenit de la parintii mei, cota mea de propietate e 1/2, de 7 ani locuiesc numai eu ... (vezi toată discuția)