avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Trebuie sa intrerup concediul de crestere al celui de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Trebuie sa intrerup concediul de crestere al celui de al treilea copil daca il nasc pe al patrulea?

Buna ziua! Momentan beneficiez de concediu crestere copil ( al 3lea, are 1 an si 4 luni) si voi naste la sfarsitul lui august (al 4lea copil). Cele 45 zile de concediu de dupa nastere sunt obligatorii? Trebuie sa intrerup concediul de crestere copil la al 3lea? Din cate stiu, la al 4 lea nu se mai ofera indemnizatia, asa ca nu am nici un interes sa intrerup concediul de crestere pt al 3lea copil. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ralumaw , utilizator 19:26, 5 August 2011
1. Daca ati beneficiat de CCC pentru toti cei 3 copii nu mai puteti sa beneficiati si pentru al patrulea.
2. Daca cumva pentru unul din cei 3 copii nu ati beneficiat de CCC atunci veti beneficia de CCC si pentru cel de al patrulea copil.
3. Nu intrerupeti CCC3. Il duceti pana la capat. Dar nu veti putea beneficia de concediu de maternitate (cele 126 de zile) pentru ce de al patrulea copil deoarece sunteti in CCC3 (n-ar fi rau sa faceti o intrebare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, pentru ca ea va trebui sa plateasca concediul de maternitate).
4. OUG 111/2010 spune ca pentru al patrulea copil si urmatorii puteti beneficia de un concediu fara plata de 4 luni de zile (dar nu cred ca va convine aceasta).
Multumesc pentru raspuns, cel mai convenabil e sa raman in CCC pt al 3lea copil, pana face acesta 2 ani. Bine macar ca nu am de umblat sa-l intrerup pt concediu de maternitate si apoi sa cer din nou reluarea acestuia. Stau linistita :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se primeste indemnizatie crestere al 3-lea copil in situatia de fata? CristinaTm CristinaTm Buna ziua, Nu imi este deloc clar daca pot primi indemnizatie pentru cresterea celui de-al 3-lea copil, poate ma puteti ajuta. Situatia este urmatoarea: - ... (vezi toată discuția)
Mai beneficiez de ccc pentru al patrulea copil? IUSTINMOT IUSTINMOT am 3 copii si sunt insarcinata cu cel de-al 4-lea. Sunt angajata si doresc sa aflu care este perioada dupa care am dreptul la concediu de maternitate . Exista ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru crestere copilului Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am o intrebare despre indemnizatia pt cresterea copilului,pe data de 10 aprilie 2016 va avea loc nasterea copilului meu si pe data de 9 aprilie 2016 ... (vezi toată discuția)