avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raporturi familiale, incredintare minor cod civil 2011
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raporturi familiale, incredintare minor cod civil 2011

Buna seara tuturor! Am rasfoit prevederile noului cod civil referitoare la Codul Familiei dar neavand studii de specialitate, am unele nelamuriri. Am inteles ca in se introduce "custodia comuna" in cazul divortului dintre parinti, asta insemnand ca acestia au drepturi si obligatii egale fata de copil. Ce am mai inteles eu este ca daca acestia nu se inteleg cu privire la modalitatea de crestere si educare a copilului, instanta va hotari la cine ramane copilul. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- prin aceste dispozitii va mai exista notiunea de incredintare a copilului catre un parinte (oferindu-i acestuia posibilitatea de calatori cu el fara a cere acordul celuilalt)? Drumul catre obtinerea incredintarii va fi mai anevoios si astfel copilul va fi "plimbat" de la unul la altul si va fi victima sicanelor intre parinti pana ce instanta va hotari persoana care trebuie sa-i ofere stabilitate acestuia?
-in cazul copilului nascut in afara casatoriei, se mai poate solicita o cerere de incredintare a minorului de catre unul dintre parinti? Drumul pentru obtinere acestei incredintari este mai anevoios?
Va multumesc anticipat.
Dupa intrarea in vigoare a noului Cod Civil consider ca custodia comuna va fii regula si custodia catre un singur parinte exceptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Melania17 Melania17 Buna ziua! Ma puteti lamuri in legatura cu intelesul termenilor de custodie comuna si incredintare minor? Care este diferenta si daca au acelasi inteles!? M-am ... (vezi toată discuția)
Custodi comuna versus custodie unica ameliamutu ameliamutu Buna ziua, As avea o serie de nelamurirui vis a vis de noul cod civil. Pe sentinta de divort este scris :\" incredintarea minorului spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor ContSters218056 ContSters218056 In situatia incredintarii spre crestere si educare a minorului unuia din parinti, pentru a putea calatori in strainatate cu minorul, hotararea judecatoreasca ... (vezi toată discuția)