avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

Buna seara
Vreau sa stiu daca dupa divort si obtinerea custodiei minorului pot iesi din tara cu el in vacanata,fara acordul tatalui, pana la majoratul copilului.
Va multumesc
Da, in UE puteti.
va multumesc frumos
o alta intrebare as mai avea..sunt casatorita din noiembrie 2010,avem un bebelus de 10 luni si vreau sa divortez pt ca sotul este foarte violent,atat fizic,cat si verbal si nu-i place munca. in 10 luni a muncit doar o luna si toti banii i-a baut si jucat la jocuri de noroc cu prietenii.cu siguranta voi obtine custodia micutului,dar vreau sa stiu daca poate fii decazut din drepturi definitiv si daca as putea obtine un ordin de interdictie impotriva lui.imi face mult rau si nu mai vreau sa se apropie de mine sau copil niciodata.
va multumesc

Referitor la apropierea sotului nu cred ca aveti sanse deoarece va obtine si el un drept de vizita al minorului.
Nu poate fi decazut din drepturi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort stefaniaganea stefaniaganea Buna ziua! as avea si eu cateva lucruri de lamurit in legatura cu un divort si custodia copilului.Eu sunt cu sotul meu de 10 ani impreuna si casatoriti de ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec departe cu copilul ryana ryana Daca se poate ,va rog frumos sa-mi dati si mie un raspuns.Sunt in divort ,am un copil de 4 ani si 4 luni .Am avut un sot foarte violent fizic,psihic fata de ... (vezi toată discuția)