avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fostul iubit ma terorizeaza cu amenintari!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fostul iubit ma terorizeaza cu amenintari!

va salut pe toti! am ajuns aici in incercarea de a gasi o solutie problemei care ma framanta de ceva timp . am avut o relatie de 4 ani. acum ne-am certat, iar el ma tot ameninta ca va posta pe internet niste poze mai sexy cu mine, sau ca le va imprima, apoi imprastia prin oras, cat de legala este chestia asta?
amenintarile le face prin sms, pt ca nu i-am mai raspuns la telefoane. deci dovada o am pe tel. apoi azi...a urmat un sms...cum ca de maine "pentru mine urmeaza iadul pe pamant" si ca "o sa fiu cautata de cei de la politie" pentru ce....habar nu am.....acum,mi-am schimbat nr de tel,si stau in suspans si ma intreb ce o sa urmeze....
exista o cale prin care legea ma poate ajuta sa scap de el????? sau makar o cale sa il linistesc, pentru ca nu se poate vorbi omeneste cu el.
va multumesc anticipat
acesta savarseste infractiunea de amenintare.
puteti sa inregistrati convorbirile cu el, ele constituie mijloace de proba in procesul penal
de asemenea , puteti arata organelor politiei judiciare mesajele.
aceasta infractiune pentru a se retine este necesara producerea unei stari de neliniste, de nesigurantza , amenintarea reala cu un rau.
este necesara o plangere penala prealabila, care trebuie depusa in termen de 2 luni de la care pers indreptatita a cunoscut sau a putut cunoaste pe faptuitor.
se depune la organele politiei judiciare
incercati, in cele din urma , sa solutionati litigiul pe cale amiabila , si in caz de lipsa unei colaborari bune din parte acestuia, adresati-va institutiilor abilitate.
succes
Faceti o plangere penala la politie pentru amenintare sau santaj.
Nu conteaza.
Pentru a fi chemat la politie inainte de a trece la fapte.
Daca nu faceti asa o sa aveti nevoie de avocati amandoi.
Daca politia nu se misca repede politia o sa aiba si ea nevoie de avocat.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Santaj ar fi daca partea vatamata are trebui sa dea , sa faca ceva , sa nu faca ceva , sau sa sufere ceva , in sopul dobandirii de catre fraptuitor a unui folos injust, in spetza reiese doar amenintarea reala cu un rau , din punctul meu de vedere incadrarea juridica ar fi cea de amenintare....
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 August 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
luni dimineata....a venit la mine pe scara....si a taiat firul de la internet/televiziune prin cablu cu un patent. acum...din cate inteleg ma ameninta ca o sa faca niste hackuieli pe internet..si o sa le faca in asa fel incat sa ma scoata pe mine vinovata.
nuj cum o sa faca asta...dar il cred in stare...stiu ca e un fel de hacker..iar eu in domeniul asta nu stiu deloc cum sa ma apar! mi-a precizat,....si ca a trimis niste poze sexy cu mine unor prieteni pe internet.
eu vreau sa stiu exact ce dovezi trebuie sa strang ca sa ma duc la politie cu ele. astfel incat cand ajung acolo...sa fiu credibila si sa nu ma trimita acasa cum am venit.
cred ca amenintarile pe care le primiti de ceva vreme sunt suficiente sa ateste perseverentza si periculozitatea faptuitorului in aceleasi timp.
Acesta savarseste o infractiune continuata de amenintare , in sensul ca , in baza aceleiasi rezolutii infractionale el exercita aceasta activitate ilicita.
Inregistrati convorbirile ,ele constituie mijloc de proba in procesul penal , aratati-le organelor politiei judiciare.
Le puteti arata si sms-urile , in masura in care acestea sunt concludente.
vinovata nu vad de ce ati fi , chiar daca sunt niste poze mai indecente , aveti dreptul de a dispune de intimitatea dvs , din moment ce nu reiese in scop imoral , ilicit al acestora.
cat despre taierea cablului tv , acesta a savarsit infractiunea de distrugere .
Puteti folosi si depozitiile martorilor , ale unor persoane care au cunostintza despre aceste fapte, de exeplu vecini,prieteni...etc
fac precizarea ca plangerea penala prealabila se poate retrage pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii , chiar in apel sau recurs , fiind inlaturata raspunderea penala a faptuitorului
De asemenea va si puteti impaca cu acesta , daca doriti.
impacarea partilor inlaturand raspunderea penala.
puteti apela la u avocat , pentru indrumari pertinente in acest sens.

Alte discuții în legătură

Amenintari sau santaj ? conditii sorin78 sorin78 Am primit acum 2 luni un sms de amenintari, pe scurt: imi cere un fost coleg plata unei datorii [u]contestate [/u] si zice ca \"[i]daca nu platesc pana la ... (vezi toată discuția)
Fostul iubit ma ameninta! anamaria18 anamaria18 Buna! Am 18 ani. De cateva zile m-am despartit de iubitul meu iar acum imi vorbeste foarte urat, ma injura ma face in tot felul, ma ameninta ca are el grija de ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)