avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj? Amenintare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj? Amenintare?

Buna ziua,
Intr-un dosar civil de pretentii cu hotarare definitiva si irevocabila de respingere a acestor pretentii, avocatul partii adverse trimite prin Posta o notificare prin care pretinde suma de bani solicitata prin dosarul de pretentii si ameninta cu executorul judecatoresc in cazul in care nu ii este platita aceasta suma.
Se incadreaza aceasta "notificare" in art.194 Cpp - santaj?
Se poate incadra si la - amenintare?
Daca da,cum se procedeaza legal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:05, 5 August 2011
Nu se incadreaza. Promisiunea apelarii la organele statului sau la forta publica a statului, nu constituie nici santaj si nici amenintare.
Mi se pare, totusi, ciudat ca avocatul avertizeaza ca va apela la executorul judecatoresc, daca nu are titlu executoriu.
Sunteti sigur ca a pierdut si nu a castigat?
Hotararea nu lasa loc de interpretare: RESPINGE....
Cu toate astea,avocatul aceasta "notificare" pe care eu, din prizma omului obisnuit, o percep ca o amenintare si un santaj.....
Tot nu sunt sanse?
Nu
arcopal a scris:

Hotararea nu lasa loc de interpretare: RESPINGE....
Cu toate astea,avocatul aceasta "notificare" pe care eu, din prizma omului obisnuit, o percep ca o amenintare si un santaj.....
Tot nu sunt sanse?


Nu este nici santaj nici amenintare intrucat va ,,ameninta" cu executarea silita.
Acesta este motivul esential pentru care nu poate fi tras la raspundere penala.
Dar...chiar este ciudat sa se afle intr-o asemenea eroare un avocat...daca este vorba de o eroare ( dvs. asa spuneti)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj iulia198090 iulia198090 Buna ziua, Am si eu o rugaminte catre specialisti. Voi incerca sa explic situatia cat mai bine pentru a putea fi inteleasa. O persoana apeleaza la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in calitate de parat intrun proces civil intentat ... Peterfi Peterfi Buna ziua ! In calitate de parat intrun proces civil intentat de o firma de CabluTV+NET, pentru pretentii financiare, instanta a HOTARAT respingerea ca fiind ... (vezi toată discuția)
Notificare evacuare in timpul unui proces pretentii cu drept de retentie edymanuel2000 edymanuel2000 Buna ziua, am intentat un proces in luna feb pretentii cu drept de retentie impotriva proprietarului ( mentionez ca proprietarul este bunica mea care a ... (vezi toată discuția)