avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare evacuare in timpul unui proces pretentii cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare evacuare in timpul unui proces pretentii cu drept de retentie

Buna ziua,

am intentat un proces in luna feb pretentii cu drept de retentie impotriva proprietarului ( mentionez ca proprietarul este bunica mea care a dobandit imobilul mostenire dupa moarte sotului prin tesatament, eu locuiesc in acest imobil cu 4 ani inainte de a deveni ea proprietar), iar zilele astea de la paratul din dosarul de pretentii primesc o notificare de evacuare conform cu art 1038Ncpc. in urma cu 7 ani am mai fost dat in judecata tot in vederea evacuarii iar pana la curtea de apel a fost respinsa evacuarea. acum este posibil ca sa ma evacueze in timpul procesului care il am cu drept de retentie precizez ca eu am constuit pe acest teren si constuctia este a mea deaceea cer pretentii si in acest imobil am venit la promisiunea bunicului de a-mi lasa imobilul mie . puteti sa imi precizati si ce art precizaza acest aspect . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: edymanuel2000 , utilizator 00:30, 5 Aprilie 2015
Ma gandesc ca intr-un astfel de proces aveti angajat un avocat. Daca da, acesta ar trebui sa stie si sa va fie principalul sfatuitor. Daca nu, aveti nevoie de unul...! Teoretic, in timpul procesului nu va poate evacua.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2015
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
da bineinteles ca exista angajat un avocat dar sincer vad incapacitatea intelectuala a lui. in afara faptului ca am platit o taxa de timbru si un onorariu extrem de mare .... ma rog teoretic am fost anuntat ca nu se poate acest lucru dar executorul judecatoresc mi-a precizat ca se poate opera aceasta evacura in urma unei hotarari judecatoresti si in timpul procesului cu drept de retentie, deci sa inteleg ca dupa aceasta notificare va fi trimis in instanta actiune de evacuare in care pot sa imi sustin cauza asa cum am mai facut in trecut si pot cere in instanta respingerea cererii intrucat pe rolul judecatoriei mai exista un dosar cu drept de retentie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de retentie/ proces evacuare MMgg MMgg Buna Sunt proprietara unui imobil dobandit in timpul casniciei prin contract de donatie de la mama mea. In timpul casniciei s-au facut mici imbunatatiri la ... (vezi toată discuția)
Concubina nu vrea sa iasa din casa floreradiana floreradiana buna ziua. am cumparat de curand o casa, iar concubina fostului proprietar nu vrea sa iasa din ea. desi nu mai sunt impreuna de mai bine de 10 ani, ea a locuit ... (vezi toată discuția)
Executare si evacuare luissiana luissiana revin cu aceeasi intrebare deoarece anterior nu am fost foarte lamurita: Speta: -un contract de inchiriere in care locatorul are un drept de retentie asupra ... (vezi toată discuția)