avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubina nu vrea sa iasa din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubina nu vrea sa iasa din casa

buna ziua. am cumparat de curand o casa, iar concubina fostului proprietar nu vrea sa iasa din ea. desi nu mai sunt impreuna de mai bine de 10 ani, ea a locuit in continuare in acest imobil. acum eu proprietar fiind nu pot intra in imobilul meu. care ar fi procedurile de evacuare ale acestei persoane. multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:40, 16 Mai 2018
Pentru evacuare este necesară obținerea unei hotărâri judecătorești de evacuare.
Bună ziua!
Formulați o acțiune în evacuare la instanța din circumscripția imobilului!
Cu stimă!
Evacuarea poate fi realizata si printr-o procedura rapida , cu notificare prealabila.

Prin simpla antamare a procedurii speciale a evacuării, concretizată prin notificarea locatarului sau ocupantului, persoana îndreptățită poate să obțină executarea voluntară a obligației de eliberare a imobilului.

Dacă notificarea nu determină evacuarea voluntară a imobilului, persoana îndreptățită poate sesiza instanța competentă, în temeiul art. 1.040 NCPC, solicitând evacuarea pentru lipsa titlului locativ.

Totuși, norma precitată permite sesizarea instanței doar în cazul refuzului de părăsire a imobilului, ca urmare a notificării, sau în ipoteza încetării dreptului de folosință și renunțării exprese la procedura notificării prealabile.

Da, faceti notificare prin avocat sau executor si fiti pregatit sa deschideti si procesul in cateva zile.
Va dura însă...
Se pot cere si daune-interese si ar fi bine ca Avocatul sa va precizeze acest lucru chiar si in notificare.
Executorul e posibil sa va refuze să facă notificarea precum avocatul deoarece executorul doar executa hotărârile nu le si obține în justiție...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)
Divorțată- evacuare fost sot Mihaela Gherghin Mihaela Gherghin Casa este a mea cumpărată inainte de căsătorie iar la divorț copiii o fetița și un băiată mi-au fost încredințați mie la locuința mea iar soțul ... (vezi toată discuția)
Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă refuză să plece? prietena mea a primit o colegă, împreună cu fiica și mama acesteia, în apartament, dar nu se mai înțeleg xzibit xzibit Buna dimineata. Am urmaroarea speta: prietena mea este proprietara unui apartament cu 3 camere. In luna septembrie a acestui an,a primit o colega de munca in ... (vezi toată discuția)