avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă refuză să plece? Prietena mea a primit o colegă, împreună cu fiica și mama acesteia, în apartament, dar nu se mai înțeleg

Buna dimineata.
Am urmaroarea speta: prietena mea este proprietara unui apartament cu 3 camere. In luna septembrie a acestui an,a primit o colega de munca in apartament pentru a sta impreuna si a impartii cheltuielile. Precizez ca,aceasta colega de munca nu este cetatean roman. Intre timp,cu acceptul prietenei mele,aceasta colega de apartament,a adus-o in apartament si pe mama ei. Datorita faptului ca nu se mai inteleg,in special datorita copiilor (ambele au cate un copil) dar si datorita faptului ca in casa este o mizerie si o dezordine de nedescris datorita acestei colege de apartament,prietena mea,a instintat-o ca trebuie sa-si gaseasca un alt loc unde sa locuiasca. In urma discutiei,aceasta colega a amenintat-o ca nu pleaca nicaieri. Va intreb,care sunt pasii de urmat deoarece,aseara prietena mea a fost la sectia de politie arondata si la sfatul unui domn agent de acolo,a sunat la 112. Acestia au venit si au declarat ca nu este de competenta lor. Intrebarea pe scurt este,cum poti da pe cineva afara din casa ta daca acesta refuza sa plece? Imi cer scuze daca nu am postat in forumul potrivit,insa chiar nu am stiut unde sa incadrez aceasta speta.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:48, 9 Decembrie 2018
Trebuie sa se adreseze instantei civile cu o cerere de evacuare. Trebuie in prealabil sa o notifice. Cititi art. 1034 c.p.c. si urm.
Multumesc pt raspuns. Acest articol se refera la cei care au contract banuiesc. Ideea este ca aceasta persoana nu are contract. Prietena mea a fost pur si simplu de acord sa o gazduiasca o perioada de timp. Chiar si in aceasta situatie trebuie facuta notificare si dupa,sesizarea instantei?
Trebuie notificata conform art. 1039 c.p.c. obligatoriu. Persoana respectiva are calitatea de ocupant, ocupa fara nici un titlu imobilul proprietatea reclamantei, cititi ce v-am spus si o sa intelegeti.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu ati precizat un aspect esential daca primirea in spatiu a acelor persoane s-a facut in urma inchierii unui contract de inchiriere?
Daca persoanele domiciliaza fara drept legal si fara acordul proprietarului,acestea pot fi evacuate numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive
Nu exista niciun contract de inchiriere. Pur si simplu a vrut la aceea vreme sa ajute aceasta persoana avand in vedere ca avea un copil si numeroase probleme cu fostul ei sot. Insa,nu se poate proceda la schimbarea incuietorilor si inmanarea lucrurilor care-i apartin?

Alte discuții în legătură

Care este temeiul de drept la evacuare ocupanti tolerati Antik Antik As vrea sa aflu opinia dvs cu privire la temeiul de drept in cazul ocupantilor fara titlu mostentiti odata cu mostenirea . Cei interesati imi pot solicita ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat apartamentul părinților acum doi ani, dar fratele meu nu vrea să plece de acolo. ce face el e violare de domiciliu? maddy62 maddy62 buna..am cumparat ap parintilor mei de apraope 2 ani doar ca in el sta fratele meu,singur,si nu stiu cum sa scap de el.nu vrea sa plece din casa.nu plateste ... (vezi toată discuția)
Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)