avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat apartamentul părinților acum doi ani, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat apartamentul părinților acum doi ani, dar fratele meu nu vrea să plece de acolo. Ce face el e violare de domiciliu?

buna..am cumparat ap parintilor mei de apraope 2 ani doar ca in el sta fratele meu,singur,si nu stiu cum sa scap de el.nu vrea sa plece din casa.nu plateste chirie sau alte taxe.face mereu scandal de m-am saturat eu sa fiu chemata inclusiv de politie.eu acum locuiesc in italia.am vreo speranta sa ma bucur de locuinta mea?multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iordantonio , utilizator 20:52, 15 Noiembrie 2019
Nu e violare de domiciliu cat el statea acolo cand dvs ati cumparat.
Apelati la un executor sa il someze sa paraseasca casa, daca nu vrea, va trebui sa va adresati instaneti sa cereti evacuarea pt lipsa de titlu.
multumesc
Nu e violare, e ocupant ramas in locatia instrainata, fara titlu legal si poate fi evacuat prin executor. Art. 1.033 alin. 1 NCPC vizează exclusiv litigiile privind evacuarea din imobile folosite sau ocupate fără drept de către foștii locatari sau alte persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este temeiul de drept la evacuare ocupanti tolerati Antik Antik As vrea sa aflu opinia dvs cu privire la temeiul de drept in cazul ocupantilor fara titlu mostentiti odata cu mostenirea . Cei interesati imi pot solicita ... (vezi toată discuția)
Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă refuză să plece? prietena mea a primit o colegă, împreună cu fiica și mama acesteia, în apartament, dar nu se mai înțeleg xzibit xzibit Buna dimineata. Am urmaroarea speta: prietena mea este proprietara unui apartament cu 3 camere. In luna septembrie a acestui an,a primit o colega de munca in ... (vezi toată discuția)
Evacuare imobil ElenaM92 ElenaM92 Buna ziua! Am urmatoarea situatie de fapt: un imobil a fost scos la licitatie ca urmare a neplatii ratelor unui credit ipotecar. Am castigat licitatia, mi-a ... (vezi toată discuția)