Buna ziua!
Am urmatoarea situatie de fapt: un imobil a fost scos la licitatie ca urmare a neplatii ratelor unui credit ipotecar. Am castigat licitatia, mi-a fost emis actul de adjudecare si de la data de 24 octombrie 2015 dreptul meu de proprietate a devenit opozabil ca urmare a inscrierii in cartea funciara. Am fost la executor pentru a incepe evacuarea fostilor proprietari pe 24 noiembrie. Ca urmare a solicitarii mele, fostii proprietari au fost notificati sa paraseasca imobilul in termen de 8 zile, termen care se implinea dupa 1 decembrie. Executorul mi-a spus ca urma sa ii evacueze pe 4 decembrie, insa pe 2 decembrie acestia au depus contestatie, spunand ca, in speta, li se aplica art. 896 alin. (1) NCPC. Executorul a suspendat evacuarea.
Consider ca fostilor proprietari nu li se aplica art. 896 alin. (1) NCPC ca urmare a aplicarii alin. (2) al aceluiasi articol, dat fiind ca, in speta, fostii proprietari ocupa abuziv si fara niciun titlu imobilul.
As vrea sa stiu care este procedura de solutionare a contestatiei si cum pot invoca aplicarea alin. (2), precum si daca instanta va respinge din start contestatia ca nefondata, fara a administra alte probe.
Si atunci cand se aplica alin. (2)? Mi se pare absurd ca eu, in calitate de proprietar, sa fiu lipsit de folosinta si de dispozitia bunului meu pe o perioada de 3 luni doar pentru ca fostii proprietari refuza sa paraseasca imobilul. Pe mine cine ma despagubeste pentru aceasta lipsa? Cu ce titlu ocupa ei in prezent imobilul?
Din pacate pt dvs tocmai fostilor proprietari li se aplica aceasta suspendare a executarii insa, aveti deschise doua variante:
1. faceti dovada ca are/au si alt imobil corespunzator (conditiile de pct 2) unde s-ar putea muta (destul de ciudatica legea la capitolul asta...dar daca faceti evacuarea cu acelasi executor s-ar putea sa stie el ceva legat de alte proprietati. daca nu a facut interogarea la DITL pentru identificarea altor imobile deoarece debitorul a fost doar garant ipotecar, atunci puteti solicita executorului in virtutea acestui considerent).
2. faceti dvs dovada (putin probabil) ca dvs si familia dvs nu aveti la dispozitie un imobil corespunzator - vedeti Anexa 1 pct B din legea 114/1996. Daca nu va incadrati la suprafetele respective s-ar putea sa aveti castig de cauza.
Evacuare
Booghy
Bună ziua. În luna octombrie am mers la un executor judecătoresc pt a ma ajuta sa intru în imobilul care l.am dobândit în cadrul unei licitații publice( ... (vezi toată discuția)