avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare

Bună ziua. În luna octombrie am mers la un executor judecătoresc pt a ma ajuta sa intru în imobilul care l.am dobândit în cadrul unei licitații publice( luna iulie). După adjudecare eu am intabulat imobilul și în momentul când vechii proprietari au primit înștiințare de evacuare m.au acționat în instanta.Cererea privind autorizarea pătrunderii în imobil( începutul lunii octombrie) a fost plimbata de la o instanta la alta și într.un final admisa în luna decembrie. Ținând cont de datele mai sus menționate se poate demara procedura de pătrundere în imobil sau trebuie așteptat pana la data de 1 martie? As putea sa cer o chirie pt perioada cât nu am intrat în posesia imobilului? Este posibil sa ma confrunt și cu probleme de neplata a întreținerii și utilităților în aceasta perioada?
Cel mai recent răspuns: Laur Radulescu , Consilier juridic 20:01, 14 Decembrie 2015
puteti actiona prin ordonanta si sa solicitati daune
In primul rand felicitari pentru adjudecare. Cu privire la perioada in care puteti face evacuarea, trebuie sa facem distinctie intre doua aspecte si anume:

a) posesorul din acest moment al imobilului este fostul proprietar - aveti aici doua optiuni ca sa nu asteptati pana de martisor :
1. faceti dovada ca are si alt imobil unde s-ar putea muta (destul de ciudatica legea la capitolul asta...dar daca faceti evacuarea cu acelasi executor s-ar putea sa stie el ceva legat de alte proprietati. daca nu a facut interogarea la DITL cu privire si la alte imobile pt ca a fost doar garant ipotecar, atunci puteti solicita executorului in virtutea acestui considerent).
2. faceti dvs dovada (daca e cazul) ca nu aveti alt imobil si drept urmare se impune mutarea dvs in acel imobil de urgenta (ambele actiuni se fac la instanta de executare)

b) ocupantii imobilului din acest moment sunt altii decat proprietarul sau chiriasii dintr-un contract legal incheiat cu formele de publicitate de CF inscris inainte de notarea somatiei imobiliare - acestia, altii decat cei enumerati mai sus, nu beneficiaza de acest termen impus de cod pentru evacuare

Cu privire la datoriile cumulate in perioada cat trebuie sa va abtineti de la evacuare, va recomand o actiune la instanta de executare (de preferat cand va apucati efectiv de evacuare pentru a avea o suma corect determinabila, respectiv toate datoriile si accesorille la utilitati ce au ramas restante) in baza articolului 892 C pr civ. Ulterior, daca suma este considerabila puteti sa beneficiati de acest nou titlu executoriu si daca executorul isi face treaba va sechestra bunurile mobile pe care le puteti lua ulterior in contul creantei - in limitele sumelor stabilite de instanta - si uite asa poate si mobilati o parte din imobil. Daca vreti sa dezvoltam subiectul, puteti sa-mi transmiteti si un e-mail.

Cu stima,
JX

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare imobil ElenaM92 ElenaM92 Buna ziua! Am urmatoarea situatie de fapt: un imobil a fost scos la licitatie ca urmare a neplatii ratelor unui credit ipotecar. Am castigat licitatia, mi-a ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului la proprietate genoveeva genoveeva buna se ara am adjudecat un apartament in anul 2010 de la BEJ cu toate ca in actul de adjudecare si in cartea funciara cat si la DITL sect 5 figurez ca ... (vezi toată discuția)
Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)