avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este temeiul de drept la evacuare ocupanti ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este temeiul de drept la evacuare ocupanti tolerati

As vrea sa aflu opinia dvs cu privire la temeiul de drept in cazul ocupantilor fara titlu mostentiti odata cu mostenirea .
Cei interesati imi pot solicita mai multe amanunte in prv.
Cel mai recent răspuns: Avocat Minoi , utilizator 21:32, 28 Ianuarie 2018
Buna seara,

Atata timp cit nu ati dat mai multe detalii cred ca va referiti la
Procedura evacuării din imobile folosite sau ocupate fără drept


Care in opinia mea este reglementată în cuprinsul art. 1.033 – 1.048 NCPC, fiind una dintre procedurile speciale menite să constituie o alternativă față de cererile întemeiate pe dispozițiile procesuale clasice. Astfel cum rezultă din chiar prevederile art. 1.034 alin. 1 NCPC, reclamantul este îndreptățit să aleagă între această procedură specială și procedura de drept comun, respectiv cererea de evacuare întemeiată pe dispozițiile art. 192 alin. 1 și urm. NCPC.

Cu drag
Buna seara,

Evacuarea unei persoane dintr-un imobil poate avea loc pe cale amiabila (în ipoteza în care persoana care foloseşte sau ocupă un imobil fără drept este de acord să îl părăsească, la solicitarea titularului dreptului de folosinţă) sau pe cale judiciara (în situaţia în care persoana menţionată refuză să elibereze imobilul de bunăvoie).

în ceea ce priveşte evacuarea pe cale judiciară, aceasta poate fi realizată fie prin promovarea unei acţiuni de drept comun, fie prin procedura specială reglementată de prezentul titlu, alegerea aparţinându-i reclamantului.

La asta se refera intrebarea????

Cu drag
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2018
Avocat Minoi, utilizator
Verificati mesageria . aveti speta expusa acolo
Multumesc
Buna seara ,

inca nu a ajuns .

Nu o am

Cu drag
Buna seara ,

Mi-ati dat invitatie ,nu mesaj .
Incercati din nou la mesaje

Alte discuții în legătură

Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă refuză să plece? prietena mea a primit o colegă, împreună cu fiica și mama acesteia, în apartament, dar nu se mai înțeleg xzibit xzibit Buna dimineata. Am urmaroarea speta: prietena mea este proprietara unui apartament cu 3 camere. In luna septembrie a acestui an,a primit o colega de munca in ... (vezi toată discuția)
Cum pot scoate din apartament concubinul? alina.livia alina.livia Suntem despartiti, el sta in apartamentul meu. Avem si o fetita impreuna . Nu suntem casatoriti. El are buletinul pe adresa unde domiciliem. Buletinul expira ... (vezi toată discuția)
Am moștenit o casă de la bunicul meu dar nu pot intra în posesie din cauză că acolo au fost tolerați niște oameni ai străzii ale strazii. este admisibilă o ordonanță de evacuare? Stanescu77 Stanescu77 Salutare, Am mostenit o casa de la bunicul meu si nu pot intra in posesie din cauza ca bunicul a tolerat niste persoane ale strazii,care au fost invatate de ... (vezi toată discuția)