As vrea sa aflu opinia dvs cu privire la temeiul de drept in cazul ocupantilor fara titlu mostentiti odata cu mostenirea .
Cei interesati imi pot solicita mai multe amanunte in prv.
Atata timp cit nu ati dat mai multe detalii cred ca va referiti la
Procedura evacuării din imobile folosite sau ocupate fără drept
Care in opinia mea este reglementată în cuprinsul art. 1.033 – 1.048 NCPC, fiind una dintre procedurile speciale menite să constituie o alternativă față de cererile întemeiate pe dispozițiile procesuale clasice. Astfel cum rezultă din chiar prevederile art. 1.034 alin. 1 NCPC, reclamantul este îndreptățit să aleagă între această procedură specială și procedura de drept comun, respectiv cererea de evacuare întemeiată pe dispozițiile art. 192 alin. 1 și urm. NCPC.
Evacuarea unei persoane dintr-un imobil poate avea loc pe cale amiabila (în ipoteza în care persoana care foloseşte sau ocupă un imobil fără drept este de acord să îl părăsească, la solicitarea titularului dreptului de folosinţă) sau pe cale judiciara (în situaţia în care persoana menţionată refuză să elibereze imobilul de bunăvoie).
în ceea ce priveşte evacuarea pe cale judiciară, aceasta poate fi realizată fie prin promovarea unei acţiuni de drept comun, fie prin procedura specială reglementată de prezentul titlu, alegerea aparţinându-i reclamantului.