avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am moștenit o casă de la bunicul meu dar nu pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am moștenit o casă de la bunicul meu dar nu pot intra în posesie din cauză că acolo au fost tolerați niște oameni ai străzii ale strazii. Este admisibilă o ordonanță de evacuare?

Salutare,
Am mostenit o casa de la bunicul meu si nu pot intra in posesie din cauza ca bunicul a tolerat niste persoane ale strazii,care au fost invatate de cineva cu studii juridice ca nu pot fi date afara fara un proces.
Ocupantii ca asa am inteles ca se numesc mi-au spus ca nu au niciun act facut cu bunicul, dar nu au unde pleca si de aceea nu vor sa plece.

Am reusit totusi sa-mi ocup o camera in aceasta casa dar nu am acces la celelalte, acestea fiind incaperi de utilitate wc si bucatarie.
Pot invoca urgenta in sensul ca nu am acces la incaperile cu destinatie de utilitate necesare traiului....adica, ma intelegeti..unde merg la wc ...unde prepar mancarea.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Stanescu77 , utilizator 11:22, 13 Martie 2018
Cititi dispozitiile art 1035 si urm din CPC si o sa va lamuriti ca singura varianta legala este evacuarea prin procedura prevazuta la art respective.t
Uffff si eu care ma gandeam ca pot obtine o evacuare de urgenta tinand cont de faptul ca nu pot beneficia de folosinta unor incaperi care imi pot asigura satisfacerea nevoilor de zi cu zi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca obtineti evacuarea, aceea nu mai este o masura provizorie specifica ordonantei. Colegul v a indicat singura cale de urmat in care sa aveti sanse de reusita.
Pai si nu e mai bine sa apelez la procedura dr. comun ca sa pot introduce cererea de ordonanta ? caci pe proc. speciala nu pot introd cerere de op .

Atunci masura provizorie va fi intemeiata pt. ca procedura este pe dr. comun. ....nu stiu incerc si eu variante rapide.


Trebuie sa urmati procedura de evacuare prevazuta de art.1040-1045 NCPC,.Cererea de evacuare se judeca de urgenta,in camera de consiliu[Art.1042(2)NCPC]

Alte discuții în legătură

Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)
Am moștenit o casă de la bunicul meu, iar una dintre camere este ocupată fără titlu, dar cu acordul defunctului. cum pot lua măsuri pentru conservarea bunului dacă ocupanții se opun? Stanescu77 Stanescu77 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema Am mostenit o casa de la bunicul meu iar una dintre camere este ocupata de ocupanti fara titlu cu acordul ... (vezi toată discuția)
Ce temei legal ar trebui invocat (schimbare destinatie bun comun)? ilenuta1963 ilenuta1963 Un coproprietar a ocupat abuziv ub hol in care si-a instalat o bucatarie . Este un hol care face intrarea in casa . Eu acum trebuie sa ocolesc casa si sa intru ... (vezi toată discuția)