Am moștenit o casă de la bunicul meu dar nu pot intra în posesie din cauză că acolo au fost tolerați niște oameni ai străzii ale strazii. Este admisibilă o ordonanță de evacuare?
Salutare,
Am mostenit o casa de la bunicul meu si nu pot intra in posesie din cauza ca bunicul a tolerat niste persoane ale strazii,care au fost invatate de cineva cu studii juridice ca nu pot fi date afara fara un proces.
Ocupantii ca asa am inteles ca se numesc mi-au spus ca nu au niciun act facut cu bunicul, dar nu au unde pleca si de aceea nu vor sa plece.
Am reusit totusi sa-mi ocup o camera in aceasta casa dar nu am acces la celelalte, acestea fiind incaperi de utilitate wc si bucatarie.
Pot invoca urgenta in sensul ca nu am acces la incaperile cu destinatie de utilitate necesare traiului....adica, ma intelegeti..unde merg la wc ...unde prepar mancarea.
Uffff si eu care ma gandeam ca pot obtine o evacuare de urgenta tinand cont de faptul ca nu pot beneficia de folosinta unor incaperi care imi pot asigura satisfacerea nevoilor de zi cu zi.
Daca obtineti evacuarea, aceea nu mai este o masura provizorie specifica ordonantei. Colegul v a indicat singura cale de urmat in care sa aveti sanse de reusita.
Trebuie sa urmati procedura de evacuare prevazuta de art.1040-1045 NCPC,.Cererea de evacuare se judeca de urgenta,in camera de consiliu[Art.1042(2)NCPC]