avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am moștenit o casă de la bunicul meu dar nu pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am moștenit o casă de la bunicul meu dar nu pot intra în posesie din cauză că acolo au fost tolerați niște oameni ai străzii ale strazii. Este admisibilă o ordonanță de evacuare?

Salutare,
Am mostenit o casa de la bunicul meu si nu pot intra in posesie din cauza ca bunicul a tolerat niste persoane ale strazii,care au fost invatate de cineva cu studii juridice ca nu pot fi date afara fara un proces.
Ocupantii ca asa am inteles ca se numesc mi-au spus ca nu au niciun act facut cu bunicul, dar nu au unde pleca si de aceea nu vor sa plece.

Am reusit totusi sa-mi ocup o camera in aceasta casa dar nu am acces la celelalte, acestea fiind incaperi de utilitate wc si bucatarie.
Pot invoca urgenta in sensul ca nu am acces la incaperile cu destinatie de utilitate necesare traiului....adica, ma intelegeti..unde merg la wc ...unde prepar mancarea.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Stanescu77 , utilizator 11:22, 13 Martie 2018
Si daca oamenii strazii introduc o cerere de aj. pbl. judiciar pentru repr. avocat....cred ca aceasta se judeca cu prioritate pe 2 termene....atunci ce procedura de urgenta mai este?
Spun asta ca cineva milos cu studii juridice o sa-i invete ce sa faca sa castige timp de-a mai locui. Iar eu intre timp posibil sa sufar o depresie de nervi ,sau poate ma voi contacta vreo boala din cauza lipsei de spatiu pentru igiena personala.

Din aceasta cauza am pus problema unei op.
@Stanescu77 Iti spun o varianta rapida! Angajezi o firma de paza si protectie sa-ti pazeasca imobilul. Oricine locuieste in acel imobil va fi lasat sa iasa dar va fi oprit sa intre! Nu are adresa acolo si nu are nicio calitate in temeiul careia sa intre. Poa' sa vina melitia, locala/nationala, nu au ce face! Intr-o saptamana ii evacuezi. Lasa-i sa faca plangere la parchet, la seful garii, unde doresc! Faci un pv cu ,,bunurile" lor pe care le depozitezi intr-o camera, daca si le vor, sa semneze ca le-au primit si nu mai au nicio pretentie si li le dai. Un amic a golit un camin muncitoresc prin metoda asta si totul a fost ok.
Initiati procedura evacuarii, transmitand o notificare prealabila.

Prin art. 1038 şi art. 1039 C.proc.civ. a fost reglementată etapa notificării, premergătoare introducerii cererii de evacuare pe calea procedurii speciale, motiv pentru care locatorul sau proprietarul va fi ţinut să îl notifice pe locatarul sau pe ocupantul imobilului, punându-i în vedere să elibereze şi să-i predea liber imobilul, luând în considerare împrejurările avute în vedere de cele două texte legale.

Ca natură juridică, notificarea reprezintă o procedură prealabilă obligatorie, în sensul art. 193 alin. (1) C.proc.civ., potrivit căruia sesizarea instanţei se poate face numai după îndeplinirea unei proceduri prealabile, dacă legea prevede în mod expres aceasta, dovada îndeplinirii procedurii prealabile urmând a se anexa la cererea de chemare în judecată.

Ca intrebare facultativa: In cadrul unui proces privind evacuarea unor ocupanti fara titlu pe procedura dreptului comun, caci asa consider sa-mi aleg eu procedura,
Se poate dispune prin OP evacuarea ocupantilor ,la cererea reclamantului ,evacuarea doar din anumite incaperi ?

Adica ,ocupantii ocupa in parte locuinta respectiv o camera de locuit si o bucatarie, reclamantul solicitand evacuarea din bucatarie ca masura vremelnica pana la solutionarea cauzei . Avand ca motiv de urgenta efectuarea de reparatii in vederea conservarii bunului .

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)
Am moștenit o casă de la bunicul meu, iar una dintre camere este ocupată fără titlu, dar cu acordul defunctului. cum pot lua măsuri pentru conservarea bunului dacă ocupanții se opun? Stanescu77 Stanescu77 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema Am mostenit o casa de la bunicul meu iar una dintre camere este ocupata de ocupanti fara titlu cu acordul ... (vezi toată discuția)
Ce temei legal ar trebui invocat (schimbare destinatie bun comun)? ilenuta1963 ilenuta1963 Un coproprietar a ocupat abuziv ub hol in care si-a instalat o bucatarie . Este un hol care face intrarea in casa . Eu acum trebuie sa ocolesc casa si sa intru ... (vezi toată discuția)