avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă refuză să plece? Prietena mea a primit o colegă, împreună cu fiica și mama acesteia, în apartament, dar nu se mai înțeleg

Buna dimineata.
Am urmaroarea speta: prietena mea este proprietara unui apartament cu 3 camere. In luna septembrie a acestui an,a primit o colega de munca in apartament pentru a sta impreuna si a impartii cheltuielile. Precizez ca,aceasta colega de munca nu este cetatean roman. Intre timp,cu acceptul prietenei mele,aceasta colega de apartament,a adus-o in apartament si pe mama ei. Datorita faptului ca nu se mai inteleg,in special datorita copiilor (ambele au cate un copil) dar si datorita faptului ca in casa este o mizerie si o dezordine de nedescris datorita acestei colege de apartament,prietena mea,a instintat-o ca trebuie sa-si gaseasca un alt loc unde sa locuiasca. In urma discutiei,aceasta colega a amenintat-o ca nu pleaca nicaieri. Va intreb,care sunt pasii de urmat deoarece,aseara prietena mea a fost la sectia de politie arondata si la sfatul unui domn agent de acolo,a sunat la 112. Acestia au venit si au declarat ca nu este de competenta lor. Intrebarea pe scurt este,cum poti da pe cineva afara din casa ta daca acesta refuza sa plece? Imi cer scuze daca nu am postat in forumul potrivit,insa chiar nu am stiut unde sa incadrez aceasta speta.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:48, 9 Decembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din experienta mea: o notificare conceputa bine (in care li se atrage atentia asupra riscurilor inclusiv materiale la care se supun), cu un termen de evacuare rezonabil (de exemplu 2 saptamani) si expediata prin executor judecatoresc poate fi suficient de convingatoare.
Si "primirea" neconditionata este un contract. Ca nu i-ati dat o forma scrisa, este altceva. Dar, inteleg, ca ati lasat-o sa inteleaga ca va locui fara termen, nu? Intrucat nu ati anticipat eventualele neintelegeri, care apar in absolut toate cazurile fara exceptie, si nu ati intocmit o forma scrisa unde sa anticipati, cred ca doar amiabil o puteti rezolva. Nici instanta n-o poate evacua. Zi buna!
Nici instanta n-o poate evacua.

E, nu...In instanta obtine un ordin de evacuare care se pune in executare de catre un executor judecatoresc.
Procedura evacuării din imobile folosite sau ocupate fără drept intemeiata pe art. 1.033 – 1.048 NCPC, e o procedura mai rapida. Evacuarea pt ocupare abuziva facandu-se si pe timp de iarna.
Puteti cere daune pt perioada ce o acupa abuziv.. de la data notificarii pana la evacuarea efectiva.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este temeiul de drept la evacuare ocupanti tolerati Antik Antik As vrea sa aflu opinia dvs cu privire la temeiul de drept in cazul ocupantilor fara titlu mostentiti odata cu mostenirea . Cei interesati imi pot solicita ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat apartamentul părinților acum doi ani, dar fratele meu nu vrea să plece de acolo. ce face el e violare de domiciliu? maddy62 maddy62 buna..am cumparat ap parintilor mei de apraope 2 ani doar ca in el sta fratele meu,singur,si nu stiu cum sa scap de el.nu vrea sa plece din casa.nu plateste ... (vezi toată discuția)
Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)