Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă refuză să plece? Prietena mea a primit o colegă, împreună cu fiica și mama acesteia, în apartament, dar nu se mai înțeleg
Buna dimineata.
Am urmaroarea speta: prietena mea este proprietara unui apartament cu 3 camere. In luna septembrie a acestui an,a primit o colega de munca in apartament pentru a sta impreuna si a impartii cheltuielile. Precizez ca,aceasta colega de munca nu este cetatean roman. Intre timp,cu acceptul prietenei mele,aceasta colega de apartament,a adus-o in apartament si pe mama ei. Datorita faptului ca nu se mai inteleg,in special datorita copiilor (ambele au cate un copil) dar si datorita faptului ca in casa este o mizerie si o dezordine de nedescris datorita acestei colege de apartament,prietena mea,a instintat-o ca trebuie sa-si gaseasca un alt loc unde sa locuiasca. In urma discutiei,aceasta colega a amenintat-o ca nu pleaca nicaieri. Va intreb,care sunt pasii de urmat deoarece,aseara prietena mea a fost la sectia de politie arondata si la sfatul unui domn agent de acolo,a sunat la 112. Acestia au venit si au declarat ca nu este de competenta lor. Intrebarea pe scurt este,cum poti da pe cineva afara din casa ta daca acesta refuza sa plece? Imi cer scuze daca nu am postat in forumul potrivit,insa chiar nu am stiut unde sa incadrez aceasta speta.
@Denisa Ecaterina Cos Mitrut:
In cazul notificari prevazute la art. 1039 c.p.c. legea nu prevede obligativitatea comunicarii notificarii prin intermediul executorului judecatoresc.
iordantonio
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Cred ca ar fi de interes general sa ne explice un onorabil avocat, din experienta sa, cam cat ar dura aproximativ o evacuare (precum si cam ce cheltuieli dificil de recuperat), prin procedura speciala, ca la carte, cu executor si tot tacamul si ce drepturi are un ocupant (care nu mai este tolerat); ce consecinte poate cauza proprietarului nerespectarea acestei proceduri, prin simpla scoatere a boccelutei ocupantului fara drept, in fata usii si inlocuirea incuietorii la usa lui? Deci pe scurt: ce drept mai are un ocupant, daca proprietarul nu-l mai tolereaza? Inclin sa cred ca e vorba despre acel drept de posesie acordat initial, vremelnic si ulterior retras si daca cel "cadorisit" nu il restituie de buna voie, bunul trebuie redobandit doar in justitie. Actionand pe calea legala, proprietarul pierde timp si bani, aprope sigur de nerecuperat, dar ce risca sa pateasca in cazul celalalt?
Antik
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
In teorie ,orice avocat va spune ca din 2 termene il evacuati.. ,doua termene insemnand undeva la 6 luni .
In practica ! procedura speciala a evacuarii poate dura si 2 ani, daca pe ocupant il invata aparatorul sau ''sa minta'' adica sa spuna ca el are drept asupra unei cote parti...bla bla bla.
Deci , daca ocupantul in cel mai fericit caz nu ''sustine abureli '' se poate rezolva in maxim 6 luni, apoi urmeaza executarea silita si mai sunt cateva piedici pe care le poate pune ocupantul.
In linii mari, o evacuare dureaza intre 6 luni si 5 ani ...cu tot tacamul . si costa de la 1000 la 2500 euro euro .
iordantonio
Utilizator 7din 9 utilizatori consideră acest răspuns util
@Antik: "In linii mari, o evacuare dureaza intre 6 luni si 5 ani ...cu tot tacamul . si costa de la 1000 la 2500 euro euro ." Deci in situatia extrema, dupa 5 ani de chin ca sa-i evacuezi prin lege pierzi 2500 E plus vreo 12000 E, calculati la o chirie modica de 200E pe luna... plus consumuri de utilitati, iar intre timp intrusii au degradat si casa si ce e-n ea. Credeti ca vreodata proprietarul si-ar primi dreptatea, putand sa recupereze o asemenea pierdere de vreo 10-15000 E de la niste asemenea escroci cu tupeu, care sigur nu poseda nimic, poate doar niste venituri minime si oricum n-au ce sa piarda? Plus nervi si timp pierdut prin instante... unii ies ruinati si bolnavi din asa ceva. Legea avantajeaza intrusul, hotul si smecherul, si proprietarul ramane pagubit si marcat pe viata. Deci cu orice risc, bagajele afara si nu ii mai primesti in casa.