avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă refuză să plece? Prietena mea a primit o colegă, împreună cu fiica și mama acesteia, în apartament, dar nu se mai înțeleg

Buna dimineata.
Am urmaroarea speta: prietena mea este proprietara unui apartament cu 3 camere. In luna septembrie a acestui an,a primit o colega de munca in apartament pentru a sta impreuna si a impartii cheltuielile. Precizez ca,aceasta colega de munca nu este cetatean roman. Intre timp,cu acceptul prietenei mele,aceasta colega de apartament,a adus-o in apartament si pe mama ei. Datorita faptului ca nu se mai inteleg,in special datorita copiilor (ambele au cate un copil) dar si datorita faptului ca in casa este o mizerie si o dezordine de nedescris datorita acestei colege de apartament,prietena mea,a instintat-o ca trebuie sa-si gaseasca un alt loc unde sa locuiasca. In urma discutiei,aceasta colega a amenintat-o ca nu pleaca nicaieri. Va intreb,care sunt pasii de urmat deoarece,aseara prietena mea a fost la sectia de politie arondata si la sfatul unui domn agent de acolo,a sunat la 112. Acestia au venit si au declarat ca nu este de competenta lor. Intrebarea pe scurt este,cum poti da pe cineva afara din casa ta daca acesta refuza sa plece? Imi cer scuze daca nu am postat in forumul potrivit,insa chiar nu am stiut unde sa incadrez aceasta speta.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:48, 9 Decembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu v-am raspuns ce se poate face din punct de vedere legal.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura evacuării din imobile folosite sau ocupate fără drept este reglementată în cuprinsul art. 1.033 – 1.048 NCPC, fiind una dintre procedurile speciale menite să constituie o alternativă față de cererile întemeiate pe dispozițiile procesuale clasice.


Astfel cum rezultă din chiar prevederile art. 1.034 alin. 1 NCPC, reclamantul este îndreptățit să aleagă între această procedură specială și procedura de drept comun, respectiv cererea de evacuare întemeiată pe dispozițiile art. 192 alin. 1 și urm. NCPC.

Art. 1033 defineşte sensul termenilor acestui capitol arătând că în categoria locatarilor sunt incluşi : locatarul principal, chiriaş sau arendaş, sublocatarul sau un cesionar al locatarului, iar în categoria din locatorilor fac parte: locatorul principal, sublocatorul, cesionarul sau dobânditorul imobilului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana care ocupă imobilul cu permisiunea proprietarului se numeşte în practica tolerat, iar din momentul cand i se revoca aceasta permisiune, dar el nu se conformeaza, acesta devine ocupant fara drept. Procedura specială de evacuare poate fi folosita, chiar daca nu exista vreun contract între părţi, singura condiţie fiind aceea ca pârâtul (ocupantul) să ocupe imobilul în fapt, fără a putea opune reclamantului un act care să-i justifice folosinţa bunului. Va urez succes si mai reflectati, inainte de un gest nobil, ce inseamna in popor "facerea de bine"...
~ Conținut șters la cerere ~
8 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
O zi libera de la servici, impachetat lucrurile , puse pe scara, filmat, schimbat incuietorile si putin calm la invective. Daca depasesc o anumita limita 112 pentru tulburarea linistii publice si a proprietatjj!

Alte discuții în legătură

Care este temeiul de drept la evacuare ocupanti tolerati Antik Antik As vrea sa aflu opinia dvs cu privire la temeiul de drept in cazul ocupantilor fara titlu mostentiti odata cu mostenirea . Cei interesati imi pot solicita ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat apartamentul părinților acum doi ani, dar fratele meu nu vrea să plece de acolo. ce face el e violare de domiciliu? maddy62 maddy62 buna..am cumparat ap parintilor mei de apraope 2 ani doar ca in el sta fratele meu,singur,si nu stiu cum sa scap de el.nu vrea sa plece din casa.nu plateste ... (vezi toată discuția)
Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)