avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poți da pe cineva afară din casa ta dacă refuză să plece? Prietena mea a primit o colegă, împreună cu fiica și mama acesteia, în apartament, dar nu se mai înțeleg

Buna dimineata.
Am urmaroarea speta: prietena mea este proprietara unui apartament cu 3 camere. In luna septembrie a acestui an,a primit o colega de munca in apartament pentru a sta impreuna si a impartii cheltuielile. Precizez ca,aceasta colega de munca nu este cetatean roman. Intre timp,cu acceptul prietenei mele,aceasta colega de apartament,a adus-o in apartament si pe mama ei. Datorita faptului ca nu se mai inteleg,in special datorita copiilor (ambele au cate un copil) dar si datorita faptului ca in casa este o mizerie si o dezordine de nedescris datorita acestei colege de apartament,prietena mea,a instintat-o ca trebuie sa-si gaseasca un alt loc unde sa locuiasca. In urma discutiei,aceasta colega a amenintat-o ca nu pleaca nicaieri. Va intreb,care sunt pasii de urmat deoarece,aseara prietena mea a fost la sectia de politie arondata si la sfatul unui domn agent de acolo,a sunat la 112. Acestia au venit si au declarat ca nu este de competenta lor. Intrebarea pe scurt este,cum poti da pe cineva afara din casa ta daca acesta refuza sa plece? Imi cer scuze daca nu am postat in forumul potrivit,insa chiar nu am stiut unde sa incadrez aceasta speta.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:48, 9 Decembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca le arunci lucrurile afara, pot sa dispara din ele si apoi homlesii pot cere pretentii; dar proprietarul poate sa-si schimbe yala si apoi sa le pazeasca lucrurile afara; la intalnire va incepe scandalul, caci nu vor dori sa plece in mod amiabil, probabil nici nu au unde. Dar nici sa aparga usa, nu pot avea atat tupeu. Intrusii, avand lucrurile scoase si fara a mai avea acces in apartament, sunt ca si evacuati: case closed! Daca vor incepe pe hol scandalul, proprietarul sa nu le raspunda cu nimic, sa se incuie in casa si sa cheme politia. Politia poate interveni ptr. tulburarea linistii publice si daca constata ca ocupantii nu poseda nici un drept de a locui acolo, sa fie obligati sa plece catre ultima lor resedinta legala, sau oriunde or vrea in alta parte. Sa elibereze zona si daca fac scandal, le pot trage si ceva amenzi.
E drept ca Politia nu poate face evacuari, dar ar trebui sa intervina ptr tulburare de posesie, ca si cum, sa zicem. iei un prieten cu masina si el nu mai vrea sa coboare, inca mai vrea sa se si plimbe cu masina ta, fara nici un drept. Parca proprietatea e inviolabila, si daca cineva vrea sa stea cu forta in casa ta, practic iti incalca dreptul tau de proprietate, fiind sinonim cu infractiunea de incalcare de proprietate. De ce trebuie doar un judecator sa constate o asemenea evidenta si nu orice "om al legii"? La fel si un fost chirias, daca nu mai are contract valabil, sau n-a mai platit, dupa preaviz, ar trebui scos automat cu boarfele afara, fara termene de ani de zile prin instante si cu executori. Asta ar inseamna sa ne fie protejat sfantul drept de proprietate si daca fostul chirias se considera astfel abuzat, sa-si ceara el dreptate in instanta... Dar se pare ca la noi hotii si escrocii au mai multe drepturi decat pagubitii. Da, unii vor gasi argumente ca poate nu e legal cum zic... dar ce fac unii profitori si tupeisti, ca astia, pe care ii primesti in casa ta de mila si-ti intorc viata pe dos si se fac stapani pe locuinta ta fara nici un drept, nu-i trage nimeni de maneca? De asta avem legi proaste, incat multi isi iau campii de-aici...
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimat utilizator @xzibit,
Nu va lasati influentat de moralizatori, urmati sfaturile date de @Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”.
Aceasta procedura va va permite sa obtineti castig de cauza in modul LEGAL cel mai rapid posibil.

-partea editată răspunde unui mesaj șters-
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Pentru evacuarea oricarei persoane (indiferent daca a avut sau nu contract sau alt drept de a locui in acel apartament) trebuie facuta notificare prin executor judecatoresc. Dupa indeplinirea acestei proceduri prealabile, Daca dupa timpul acordat sa se mute (5 zile daca nu a avut contract) nu a plecat, va adresati instantei civile solicitand evacuarea acesteia, deoarece locuieste fara niciun drept la acea adresa. Daca distruge ceva in acest timp sau provoaca alte neplaceri, sunati la 112 si puteti sa depuneti plangere pentru distrugere, tulburarea linistii publice. Aveti insa grija sa nu va lasati atrasi in scandalul provocat de ea, pentru ca puteti lua cu totii amenda. Procedura in instanta se desfasoara destul de repede. Succes!

Alte discuții în legătură

Care este temeiul de drept la evacuare ocupanti tolerati Antik Antik As vrea sa aflu opinia dvs cu privire la temeiul de drept in cazul ocupantilor fara titlu mostentiti odata cu mostenirea . Cei interesati imi pot solicita ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat apartamentul părinților acum doi ani, dar fratele meu nu vrea să plece de acolo. ce face el e violare de domiciliu? maddy62 maddy62 buna..am cumparat ap parintilor mei de apraope 2 ani doar ca in el sta fratele meu,singur,si nu stiu cum sa scap de el.nu vrea sa plece din casa.nu plateste ... (vezi toată discuția)
Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)