avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Drept de retentie/ proces evacuare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Drept de retentie/ proces evacuare

Buna
Sunt proprietara unui imobil dobandit in timpul casniciei prin contract de donatie de la mama mea. In timpul casniciei s-au facut mici imbunatatiri la acest imobil.
Dupa divort am fost fortata prin violenta sa parasesc imobilul meu si data apoi in judecata pentru partaj de bunuri. Eu am inaintat o cerere catre judecatorie a fostului sot. De la avocatul fostului sot am aflat ca imi va face o cerere de retentie a evacuarii pana nu primeste banii de la partaj.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie ce pot sa fac, e corecta aceasta retentie?
In care dintre procese pot invoca o lipsa a dreptului de folosinta a imobilului de la data plecarii mele din acel loc, eu pana in prezent locuiesc cu chirie iar acel imobil e ocupat abuziv de un strain
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:07, 24 Octombrie 2016
Buna ziua,
Da puteti solicita acest lucru.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat care sa va ajute si sa va sfatuiasca cum sa va conduceti dosarul.
puteti sa solicitati evacuarea si in procedura speciala conform art. 1040 si celelalte C.Pr.Civ.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Incercati sa preintampnati un astfel de dosar caci va fi de durata si costisitor. El practic a folosit imobilul in contul creantei, acum ar fi cazul sa il paraseasca caci il foloseste fara niciun titlu.

Nu cred ca sunt sorti de izbanda in procedura simplificata de la art.1040 caci pe de o parte e retentia si pe de alta e contravaloarea lipsei de folosinta pe care doriti sa o solicitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen introducere ordonanta presedintiala 28lacra 28lacra Buna ziua, Daca s-a introdus o actiune de evacuare, in baza art. 1.034 alin. 2 si art. 1040, se mai poate introduce si o ordonanta presedintiala in interval ... (vezi toată discuția)
Drept de retentie ContSters292785 ContSters292785 daca am divortat si casa e bun propriu al meu fostul sot are dreptul sa mai locuiasca la mine in casa pana la finele partajului?adica vreo 2-3 ani ? Nu a cerut ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa l evacueze pe fostul soț din apartament tudora iordache tudora iordache Bună ziua. Pe 14 octombrie am încheiat partajul cu fostul sot, în urma căruia apartamentul în care locuiam împreună mi a revenit în totalitate mie. ... (vezi toată discuția)