avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat la pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat la pensie

vreau sa angajez o persoana care este la pensie cu contract de munca perioada nedeterminata , il afecteza la pensie? daca se poate cum procedez,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 5 August 2011
O puteti angaja doar daca este la pensie pentru limita de varsta sau pensie de invaliditate de gradul 3, in acest al doilea caz cu timp partial maxim 4 ore. In toate celelalte tipuri de pensie, daca persoana realizeaza venituri salariale dreptul la pensie se suspenda.
Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată in cazul angajari pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul (art.83 lit.g)
gica1 a scris:

vreau sa angajez o persoana care este la pensie cu contract de munca perioada nedeterminata , il afecteza la pensie? daca se poate cum procedez,


Poate cumula pensia cu salariul , indiferent de cuantumul pensiei , daca este pensionar la limita de varsta si angajarea se face in sectorul prvat.

In sectorul bugetar , poate cumula pensia cu salariul, daca este pensionar la limita de varsta si cuantumul pensiei nete nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat - 2022 lei este valoarea pentru 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie salariu ellaell ellaell Litera g. a articolului 83 din Codul Muncii precizeaza ca unui pensionar i se poate incheia doar CIM pe perioada determinata, iar art,84 prevede ca perioada ... (vezi toată discuția)
Pensionar cu drept de munca tantzi_t tantzi_t pe decizia de pensie scrie astfel: - pensie asigurari sociale ; - varsta 54 + 1 luna ; - varsta standard de pensionare 60 ani; - reducerea varstei standard ... (vezi toată discuția)
Salariu maxim pensionari angajati in domeniul privat Clitan Clitan Buna ziua, Pentru pensionarii angajati din domeniul privat exista limita de salariu? Stiu ca pentru pensionarii angajatii in institutiile publice castigul ... (vezi toată discuția)