avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radiere auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radiere auto

Cum se poate sterge de la impozitul local un autoturism vandut din 1998 dar fara acte de vanzare cumparare. Nu se mai stie nimic de acea masina , este f. veche si sunt sigura ca nu mai e in circulatie de multa vreme. Eu o platesc an de an la primarie si nu putin. Mentionez ca nu am nici un act doveditor ca am vandut masina (am dat-o pe incredere si noul proprietar a vandut-o pana nu mai stiu nimic de ea)
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: anelisagreeb , utilizator 09:10, 6 Septembrie 2011
Formulati o adresa catre SPCRPCIV- sa va comunice daca masina identificata prin seriile figureaza in documentele gestionate de acestia.
Atentie!
Nu o reclamati furata.
Eventual cel care a cumparat-o trebuie dat in judecata deoarece nu se prezinta sa o radiati din evidentele fiscale.
Radierea din evidentele fiscale se face :
prin vanzare , or, desmembrare.
Nu declarati ca e desmembrata daca nu aveti documente din care sa reiasa acest lucru, deoarece cel ce are masina poate o foloseste.
Sunteti P.J. sau P.F. ?
sunt persoana fizica
Buna ziua,
Si eu ma aflu intr-o situatie similara. Fostul meu sot a dat masina cumparata inaine de casatorie pe numele meu, unui amic ca sa-i foloseasca piesele, binenteles fara acte si din acest motiv eu platesc de ani de zile impozit la o masina pe care nu o mai am din 2004. Am toate actele ei (talonul, cartea de identitate a vehicolului, numere) si auzisem ca daca demonstrezi ca ai un teren proprietate personala unde sa o depozitezi o poti radia de la circa financiara. Ne poate ajuta si pe noi cineva?
Eu nu am cum sa mai dau in veci de persoana la care a ajuns masina mea (care oricum a fost deja folosita pentru piese, persoana respectiva avand la randul ei un Oltcit) si efectiv m-am saturat sa platesc un impozit degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut masina fara contract de vanzare-cumparare. cum o radiez? lucaioan2 lucaioan2 Buna ziua , In urma cu mai multi ani tatal meu a vandut o masina (oltcit ) fara contract de vanzare - cumparare .Cumparatorul mai departe a vandut masina . ... (vezi toată discuția)
Radiere masina din circulatie Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Sotul meu a vandut cuiva masina, pentru folosirea pieselor acesteia. Actele sunt la sotul meu, la fel si numerele de inmatriculare. Cum o putem ... (vezi toată discuția)
Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)