Cum se poate sterge de la impozitul local un autoturism vandut din 1998 dar fara acte de vanzare cumparare. Nu se mai stie nimic de acea masina , este f. veche si sunt sigura ca nu mai e in circulatie de multa vreme. Eu o platesc an de an la primarie si nu putin. Mentionez ca nu am nici un act doveditor ca am vandut masina (am dat-o pe incredere si noul proprietar a vandut-o pana nu mai stiu nimic de ea)
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Formulati o adresa catre SPCRPCIV- sa va comunice daca masina identificata prin seriile figureaza in documentele gestionate de acestia.
Atentie!
Nu o reclamati furata.
Eventual cel care a cumparat-o trebuie dat in judecata deoarece nu se prezinta sa o radiati din evidentele fiscale.
Radierea din evidentele fiscale se face :
prin vanzare , or, desmembrare.
Nu declarati ca e desmembrata daca nu aveti documente din care sa reiasa acest lucru, deoarece cel ce are masina poate o foloseste.
Buna ziua,
Si eu ma aflu intr-o situatie similara. Fostul meu sot a dat masina cumparata inaine de casatorie pe numele meu, unui amic ca sa-i foloseasca piesele, binenteles fara acte si din acest motiv eu platesc de ani de zile impozit la o masina pe care nu o mai am din 2004. Am toate actele ei (talonul, cartea de identitate a vehicolului, numere) si auzisem ca daca demonstrezi ca ai un teren proprietate personala unde sa o depozitezi o poti radia de la circa financiara. Ne poate ajuta si pe noi cineva?
Eu nu am cum sa mai dau in veci de persoana la care a ajuns masina mea (care oricum a fost deja folosita pentru piese, persoana respectiva avand la randul ei un Oltcit) si efectiv m-am saturat sa platesc un impozit degeaba.