avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Anulare garantie telefon mobil
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Anulare garantie telefon mobil

Detin un telefon mobil pe care l-am cumparat in aprilie 2010 cu suma de 2299 lei si care a avut prima intare in garantie dupa prima luna de functionare. Au urmat apoi alte 3 intrari in garantie. A 5-a oara cand l-am prezentat la garantie si am cerut inlocuirea lui sau returnarea contravalorii. Dupa o vreme am primit rezolutia de anulare a garantiei pe motiv de "contacte umede si foarte mult praf". Asta in conditiile in care eu l-am predat la una din firmele din lista celor autorizate (de pe certificatul de garantie)- din orasul in care locuim. Telefonul a ajuns in service-ul din bucuresti si ei au dat aceasta rezolutie. In paralel eu am contactat firma care ne-a vandut telefonul. Aceasta firma este tot din Bucuresti dar noi am cumparat de la reprezentantul lor in Targu Mures (magazin care intre timp s-a inchis). Doamna de la firma vanzatoare mi-a comunicat ca are acceptul producatorului sa ne propuna un schimb cu un alt model de aparat deoarece cel pe care l-am cumparat noi nu se mai fabrica (s-a fabricat 2 ani?!). Eu am acceptat aceasta solutie dar culmea exact a doua zi m-a contactat din nou si mi-a spus ca firma care face service-ul a dat solutia de anulare a garantie din motivele mentionate mai sus. Eu i-am intrebat pe cei cu garantia cum pot dovedi ca umezeala de care spun ei nu a survenit iniperioada cat a stat telefonul la ei sau cat s-a "plimbat" din Tg. Mures in Bucuresti si in Bucuresti de la o firma la alta. Si mi-au propus o contraexpertiza la un alt laborator autorizat. Care sunt solutiile legale si pasii de urmat in acest caz? Eu m-am gandit intr-o prima faza sa ma adresez la OJPC Mures si mai departe in instanta daca va fi cazul. Ce sanse de inzanda am? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: jovi_jo , utilizator 08:34, 26 Septembrie 2011
Motivul asta de anulare a garantiei este unul clasic.Daca nici dupa contra-expertiza nu se rezolva ceva, atunci va adresati OJPC.
Buna,
Aceasi problema o am si eu,mi sa scos din garantie ca avea urme de lichid.Tel. a fost in service oare expertiza va fi valabila sau ma adresez direct la ANPC.
buna,vreau si eu o sugestie,ceva.ms

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul social este in alt oras decat cel in care vreau sa imi desfasor activitatea. am nevoie de anumite documente? SeptimiuPop SeptimiuPop In acest moment eu si 2 parteneri vrem sa ne inregistram o firma. Sediul social poate fi in Bucuresti intr-un apartament sau in Targu-Mures. In ambele cazuri ... (vezi toată discuția)
Sesizare anpc cu rezolutie "anpc nu se poate pronunta" ralucaecaterina ralucaecaterina Buna ziua. Am facut o sesizare la ANPC in legatura cu refuzul unui operator economic de a-mi repara laptopul aflat in garantie, pe motiv ca nu i se poate ... (vezi toată discuția)
Garantie samsung galaxy s5 in contact cu apa beast_yoo beast_yoo Buna seara, Acum 2 luni am cumparat un telefon Samsung Galaxy S5 de la Vodafone... In garantie ascest telefon are specificatia \\"Rezistent la apa\\"... am ... (vezi toată discuția)