avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Post restructurat dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Post restructurat dupa CCC

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema pe care nu ma astepatm sa o am, lucrand la o companie destul de mare si importanta. Trebuia sa ma intorc la serviciu la sf. lui august, dupa terminarea concediului de maternitate, de 2 ani, iar angajatorul m-a anuntat ca o sa-mi restructureze postul dupa intoarcere si ca o sa-mi dea un salariu comensatoriu. Stiu ca e legal ce fac ei, dar totusi as vrea sa ma razbun cumva, mai ales ca m-au anuntat doar cu 3 saptamani inainte de terminarea concediului.
Multumesc.
Dumneavoastra cum ati proceda in locul lor?
Poate chiar nu mai au nevoie de om pe postul respectiv.
Care este scopul razbunarii?
Daca doar acum a aparut starea descrisa de dvs - 3 saptamani inaintea terminarii concediului - cum puteati fi anuntata mai din vreme?
Este foarte frumos din partea lor ca va acorda si un salariu compensatoriu, dar foarte multe societati nu o fac.
1. Razbunarea nu este arma unui om inteligent.
2. Angajatorul a procedat legal. Putea sa va anunte cu 20 de zile lucratoare (preaviz) inainte de a va concedia. Asa ati avut un "avans" de 3 saptamani pentru a va gasi un alt loc de munca.
3. S-ar putea ca noul dvs. angajator sa ceara relatii despre dvs. de la fostul angajator si s-ar putea sa nu-i placa ce va fi auzit despre "razbunarea" dvs. si sa nu va mai angajeze.
MonicaVld a scris:

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema pe care nu ma astepatm sa o am, lucrand la o companie destul de mare si importanta. Trebuia sa ma intorc la serviciu la sf. lui august, dupa terminarea concediului de maternitate, de 2 ani, iar angajatorul m-a anuntat ca o sa-mi restructureze postul dupa intoarcere si ca o sa-mi dea un salariu comensatoriu. Stiu ca e legal ce fac ei, dar totusi as vrea sa ma razbun cumva, mai ales ca m-au anuntat doar cu 3 saptamani inainte de terminarea concediului.
Multumesc.

Cum ati dori sa va razbunati pe acest angajator , intrucat din ce ati postat dvs nu reiese ca a incalcat legea pana in prezent ?
MonicaVld a scris:

Buna ziua,

Multumesc.

A te razbuna este impropriu pentru situatia descrisa. Puteti sa urmariti in schimb fiind vorba despre restructurare de post,daca firma procedeaza la o desfiinţare a locului de muncă efectivă şi daca acesta are o cauză reală şi serioasă.
Daca considerati ca concedierea nu este legala,puteti contesta decizia de concediere in instanta.

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara in perioada de preaviz manea 2 manea 2 o persoana a fost concediata disciplinar in timpul perioadei de preaviz primit pentru restructurare post. La momentul concedierii disciplinare (pt absente ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenirea din concediul de cresterea copilului alexcarmen alexcarmen Buna seara! Sunt o graviduta de 18 saptamani in cm pt risc de avort,angajatorul a angajat o alta persoana pe pozitia ocupata de mine anterior(nu stiu daca pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare - despagubire AbcRo AbcRo Salut (scuze pentru nivel de limba romana mea). Lucrez de un an în compania actuală. În România de aproape 5 ani. Am fost informat că din cauza ... (vezi toată discuția)