avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare - despagubire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare - despagubire

Salut (scuze pentru nivel de limba romana mea).
Lucrez de un an în compania actuală. În România de aproape 5 ani.
Am fost informat că din cauza restructurării poziția mea nu va mai exista. Am dreptul la vreo despăgubire (nu este menționată în contractul meu individual de muncă)?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 22 Noiembrie 2023
Buna ziua, daca nu sunteti angajat la stat si nu se prevede dreptul dvs la salarii compensatorii in contractul de munca, in regulamentul intern, nu aveti dreptul la despagubiri. Puteti totusi contesta in instanta decizia de concediere daca aceasta nu este legala, de exemplu daca restructurarea nu este reala sau nu respecta decizia dispozitiile legale privind aceasta procedura. In situatia in care va fi anulata decizia de concediere, veti primi si drepturile salariale restante.
Multumesc.
Poziția mea este în contractul meu descris ca „teleangajat, funkctionar informații clienții”. Am fost informat că nu vor mai lucra cu limba cu care am de-a face.
Asemenea posturi mai există și vor exista în compania cu limba engleză (cu care pot lucra și eu), dar nu mi-au propus. Ei au spus că sunt posturi cu salariu mai mic.
Este justificată o astfel de „restructurare” din punctul de vedere al legii muncii?
Da, poate exista o justificare reala a desfiintarii postului dvs..

Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere filiala firma-implicatii angajat alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua. Lucrez la o firma multinationatioanala care are o filiala si in Romania. Firma din informatiile mele doreste sa inchida filiala din ... (vezi toată discuția)
Restructurare post LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, va adresez urmatoarea intrebare: in cadrul unei multinationale se inchide o agentie. In aceste conditii se restructureaza pozitiile. Conform ... (vezi toată discuția)
Restructurare individuala ''dubioasa'' cristian1D cristian1D Buna ziua.Va rog mult sa ma ajutati cu ceva informatii.Lucrez intr-o companie din bucuresti cu mai multe sucursale in tara, eu sunt in sucursala din Ilfov.De ... (vezi toată discuția)