Buna ziua.Va rog mult sa ma ajutati cu ceva informatii.Lucrez intr-o companie din bucuresti cu mai multe sucursale in tara, eu sunt in sucursala din Ilfov.De cateva zile am primit decizia de restucturare individuala in baza art. 65-67 si 75,77 din legea 53/2003. Motivele fiind: criza economica, reorganizarea etc.
Eu in C.I.M sunt denumit ''Agent vanzari cor 341904, iar in decizie ''responsabil Contracte cor :332203
La alte sucursale au facut restructurari colective.
Vreau sa stiu ce drepturi am in acest caz, in afara de somaj.
Mentionez ca nu am trecute in contract salarii compensatorii.
Stiu ca trebuia sa imi ofere o lista cu posturile vacante din companie.
Va rog fumos sa ma ajutati, imi este imposibil sa cred ca nu exista nici un drept in tara asta.
Conform art.67 C.mun., ssalariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Astfel , pentru a beneficia de salarii compensatorii trebuie sa vedeti daca in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorul exista astfel de dispozitii.
De asemenea, pe durata preavizului durata timpului de munca este cea mentionata in c.i.m., daca nu exista alte dispozitii aplicabile in c.c.m. sau in reg.intern.
În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.
Multumesc mult.
Am inteles nu am nici un drept. Oricand se poate invoca faptul ca firma este pe pierdere si hai sa dam oamenii afara. Tot pe timp de criza am fost angajat.
Multumesc mult pt raspuns. Trebuie sa plec din tara
Contract de munca
ytalyanu
Buna ziua,problema mea este urmatoarea:momentan ma aflu in concediul de cresterea copilului pana in octombrie 2014.Societatea la care lucram va fi preluata de ... (vezi toată discuția)