avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - casa in coproprietate
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - casa in coproprietate

Buna ziua,

In 2007 am luat un credit pentru uz personal in valoare de 4200 ron

Acum din intamplare mi-am gasit numele intr-un dosar la judecatorie in care solutia data acum circa 60 de zile este: "Admite cererea de încuviinţare a executării silite"

Intrebarea mea este ce sa fac in continuare : nu am primit nici o instiintare absolut nimic in legatura cu asta, probabil si deoarece in 2008 mi-am schimbat domiciliul.

Mentionez ca sunt somer dar detin mai multe bunuri imobile, printre care si o casa in coproprietate cu fratele meu, toate cu valori destul de mari (toate bunurile sunt in coproprietate).

Mai are rost sa contactez banca si sa imi reesaloneze creditul , sau trebuie sa discut cu executorul ?

Imi pot executa casa in conditiile acestea ?

Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 20:39, 5 August 2011
deci in cazul solicitarii de catre banca a unei hotarari de partajare fortata vor trebui sa ma citeze, nu ?

adica nu se mai poate face nimic in continuare fara sa mi se aduca la cunostinta ma gandesc

de asemenea in cazul in care banca solicita partajarea, sa spunem, daca in acel moment platesc tot ce e de platit , se inchid toate actiunile ?

ma gandesc acum, ce fac in cazul in care fratele meu nu vrea sa vanda, poate fi obligat in vreun caz sa faca asta, in vederea partajarii?

cu multe multumiri,



athe a scris:

serios, domnule Alimanescu? si contestatiile la executare la ce sa fac oare?


Cititi va rog urmatoarele dispozitii legale :

Art. 373 indice 1 Cod Procedura Civila

Cererea de executare silită, însoţită de titlul executoriu, se depune la executorul judecătoresc, dacă legea nu prevede altfel. Acesta, în termen de cel mult 5 zile de la înregistrarea cererii, va solicita instanţei de executare încuviinţarea executării silite, înaintându-i în copie cererea de executare şi titlul respectiv.

Instanţa de executare încuviinţează executarea silită a obligaţiei stabilite prin titlul executoriu, printr-o singură încheiere dată în camera de consiliu, fără citarea părţilor, în termen de cel mult 7 zile de la înregistrarea cererii de încuviinţare a executării silite.

În temeiul încheierii prin care se admite cererea de încuviinţare a executării silite, executorul judecătoresc poate proceda la executarea silită a obligaţiei stabilite prin titlul executoriu în oricare dintre formele prevăzute de lege, dispoziţiile art. 3711 alin. 3 aplicându-se în mod corespunzător. Încuviinţarea executării silite este de drept valabilă şi pentru titlurile executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviinţate.

Instanţa poate respinge cererea de încuviinţare a executării silite numai dacă:

1. cererea de executare silită este de competenţa altui organ de executare decât cel sesizat;

2. titlul nu a fost învestit cu formulă executorie, dacă, potrivit legii, această cerinţă este necesară pentru pornirea executării silite;

3. creanţa nu este certă, lichidă şi exigibilă;

4. titlul cuprinde dispoziţii care nu se pot aduce la îndeplinire prin executare silită;

5. există alte impedimente prevăzute de lege.

Încheierea prin care instanţa admite cererea de încuviinţare a executării silite nu este supusă niciunei căi de atac. Încheierea prin care se respinge cererea de încuviinţare a executării silite poate fi atacată cu recurs numai de către creditor, în termen de 5 zile de la comunicare.

Î


@mosquito
In cazul unui proces de partaj fortat veti fi citat si dvs. si fratele dvs.
Fiind vorba de un partaj fortat, banca va tine seama si de pozitia coproprietarilor, dar va tine seama in special de interesele creditorului care a solicitat partajul.
In cazul partajului nu este vorba de vanzare, ci de atribuirea bunului unuia dintre coproprietari, cu obligatia acestuia de a achita sulta celuilalt.
Daca veti achita creanta, indiferent de faza in care se va afla executarea silita, aceasta va inceta. Insa veti fi obligat sa suportati si cheltuielile de executare facute pana in acel moment de creditor.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
ContSters103772, utilizator
este o casa cu o valoare de peste un milion de euro, credeti ca poate instanta sa oblige pe cineva la plata unei sulte in acest caz ?

mentionez ca nici eu nici fratele meu nu avem venituri.
Cu siguranta da.
Insa nu cred ca este cazul sa va complicati. Mai bine cautati sa ajungeti la o intelegere cu banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament mostenire/executare silita banca rocky rocky Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu un sfat. Detin impreuna cu sora mea un apartament in Bucuresti. Apartamentul este mostenire si amandoua avem acte care ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri imobile mostenite aflate in indiviziune gaboru69 gaboru69 buna ziua, cumnatul meu nu mai reusit sa isi plateasca ratele la o banca si momentatan este amenintat de catre o firma de recuperari creante cu executarea ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre executare geta6 geta6 In cazul unei datorii la banca neachitata , executorul trebuie sa treaca prin tribunal? Se primeste vreo citatie? (vezi toată discuția)