avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

am o societate cu activitate suspendata,nici un fel de activitate de la infiintare,acum cu 15 iulie am deschiso ,pt.ce contabilitate pot opta,bilanti=ul contabil si ct.de profit cine trebuie sa le semneze contabil autorizat sau administratorul?
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 14:40, 6 August 2011
Depinde de Dvs. . Puteti merge pe contabilitate in partida dubla sau sa treceti la contabilitate in sistem simplificat cf. Ordinului 2239/2011, daca indepliniti aceste doua criterii:
Art. 2
(1) Persoanele care in exercitiul financiar precedent au inregistrat cifra de afaceri neta sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro pot opta pentru sistemul simplificat de contabilitate, aprobat prin prezentul ordin .
Art. 3
(2) Persoanele care indeplinesc cele doua criterii prevazute la art. 2 alin. (1), dar nu opteaza pentru aplicarea sistemului simplificat de contabilitate, aplica Reglementarile contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 3.055/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.


Bilantul se semneaza si de administratorul societatii, dar si de contabilul sef, directorul economic sau o alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie .De asemenea bilantul poate fi intocmit si semnat de persoane fizice sau juridice membre ale CECCAR
legea contabilitatii cu privire la semnatura Bilantului contabil prevede semnarea bilantului de catre o persoana cu studii economice superioare si administratorul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare bilant dec 2011 derzsym derzsym Daca o firma indeplineste criteriul art 5 alin 1^1 din Legea Contabilitatii(CA si total active < 35.000 eur), DAR nu opteaza pentru sistemul simplificat de ... (vezi toată discuția)
Semnaturi pe bilant Mircea-Alexandru Mircea-Alexandru Am terminat de intocmit bilantul pe anul 2013 si urmeaza sa il depun.Din ce am inteles daca cifra de afaceri este sub 100.000E nu este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)