avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce imi recomandati (vanzare/cumparare masina)?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce imi recomandati (vanzare/cumparare masina)?

Va salut !

Am nevoie de sfaturile si recomandarile voastre pentru a alege varianta cea mai buna pentru situatia de mai jos.

Tatal meu s-a folosit de programul "Rabla 2008" pentru cumpararea unei masini noi cu plata integrala (fara credit). Masina urmeaza sa soseasca in urmatoarele 2-3 saptamani si de fapt va fi masina mea pentru ca doresc sa o cumpar de la tatal meu inainte de a incepe alergatura cu actele si toate cele oficiale.

Ce trebuie sa fac pentru a evita cheltuieli inutile? Care este ordinea indicata a tuturor operatiunilor de la inceput pana la sfarsit, cand pot circula cu masina si sa fie a mea in acte? Noi suntem din orasul Buzau iar masina este cumparata din Bucuresti.

As vrea sa facem cat mai repede si un CASCO astfel ca la plecarea de la dealerul din Bucuresti, masina sa fie asigurata si CASCO. Ce pot face in cazul de fata?

Alternativa este sa fac toate actele pe numele tatalui meu iar eu sa am o procura sau ce anume?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 August 2008
tagdrake, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ion Dutescu , Consilier juridic 22:05, 18 August 2008
Tatal dumneavoastra sa cumpere masina direct pe numele dumneavoastra. Daca e pe numele tatalui deja, nu e nici un fel de problema puteti circula linistit cit doriti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unui vehicul mostenit in cazul programului rabla 2011 RBaceanu RBaceanu Buna ziua, sper sa pot fi suficient de explicita pentru a obtine un raspuns avizat cat mai clar: Sotul meu a murit in 2005, in urma decesului s-a facut ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism kartush45 kartush45 Salutare tuturor! Am cateva intrebari pentru cei avizati in legatura de inmatricularea unei masini. AM cumparat o masina sh din Buzau eu fiind in Bucuresti, ... (vezi toată discuția)
Cum radiez masina? Dolila Dolila Tatal meu a vandut o masina in august 2010.Fiind batran(are 77 de ani), a facut procura cumparatorului sa vinda si sa cumpere masina fara sa-l mai poarte pe el ... (vezi toată discuția)