avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare autoturism

Salutare tuturor!

Am cateva intrebari pentru cei avizati in legatura de inmatricularea unei masini. AM cumparat o masina sh din Buzau eu fiind in Bucuresti, masina fiind inmatriculata in Buzau Romania si vreau sa stiu:
1-cat pot circula cu numerele cu care am cumparat masina
2-care sunt actele necesare pentru inmatricularea masinii si de unde fac rost de ele...sau mai exact care sunt pasii care trebuiesc urmati ce acte trebuiesc si catre ce institutii
3-in cat timp de la cumparare trebuie sa o inscriu la fisc si ce acte am nevoie pentru a o inscrie la fisc de unde le iau si unde trebuie sa le depun.

Va multumesc anticipat.
Laurentiu
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:14, 19 Decembrie 2011
Actele necesare pentru inmatricularea permanenta a vehiculelor second-hand sunt *:

cerere de inmatriculare (model tip)
act de identitate al solicitantului (copie si original)
carte de identitate a vehicului cu folia de securizare aplicata si stampila de radiere din circulatie (original + copie)
fisa de inmatriculare vizata la Directia de Taxa si Impozite Locale de sector, semnata de fostul si de actualul proprietar/stampila in cazul persoanelor juridice, la rubrica Observatii
document ce atesta dobandirea proprietatii asupra vehiculului, origan + copie (factura, act de vanzare - cumparare)
asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, original si copie, incheiata pe numele noului proprietar
chitanta de plata a contravalorii taxei de inmatriculare
dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (talon auto)
tichet care atesta efectuarea inspectiei tehnice a vehiculului. in termen de valabilitate
nota de identificare a vehiculului sau dupa caz certificat de autorizare, eliberat de Registrul Auto Roman

* - informatii luate de la SERVICIUL CIRCULATIE, Bucuresti

Termenul de finalizare procedura inmatriculare este de 30 de zile
Daca stiti sa postati o intrebare in acest forum inseamna ca puteti sa cautati raspuns la intrebarea dv intrand pe GOOGLE cu intrebarea " inmatriculare auto, acte necesare " si veti afla raspunsul. Dupa intocmirea actului de v/c aveti la dispozitie 30 de zile sa o inmatriculati pe numele dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)
Acte de vanzare-cumparare geocris48 geocris48 am cumparat o masina sh am facut actele de vanzare cumparare,cu toate datele in regula de la vanzator dar vreau sa stiu dak trebuia sa aiba vreo stampila ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari Jorge89 Jorge89 Ziua buna! Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar nu am stiut exact unde. Si cum nu am gasit nici un raspuns concret nicăieri sper sa ma ajutati ... (vezi toată discuția)