avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AJUTOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AJUTOR

CE ARTICOL DIN C.M. POT FOLOSI PENTRU INCETAREA RAPORTURILOR DE MUNCA IN CAZUL IN CARE AM FOST AGRESATA FIZIC IN TIMPUL SERVICIULUI DE UNUL DINTRE SEFI , SA REIASA CA NU
MI-A FOST RESPECTAT DREPTUL LA DEMNITATE SI INTEGRITATE!!!

CE PASI IMI RECOMANDATI SA FAC PENTRU A-L DA IN JUDECATA?

Cel mai recent răspuns: lia_alexe , utilizator 01:13, 6 August 2011
Codul muncii prevede:
ART. 5
(1) In cadrul relatiilor de munca functioneaza principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii si angajatorii.
(2) Orice discriminare directa sau indirecta fata de un salariat, bazata pe criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala, este interzisa.
(3) Constituie discriminare directa actele si faptele de excludere, deosebire, restrictie sau preferinta, intemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevazute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrangerea ori inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii drepturilor prevazute in legislatia muncii.
(4) Constituie discriminare indirecta actele si faptele intemeiate in mod aparent pe alte criterii decat cele prevazute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminari directe.
ART. 6
(1) Orice salariat care presteaza o munca beneficiaza de conditii de munca adecvate activitatii desfasurate, de protectie sociala, de securitate si sanatate in munca, precum si de respectarea demnitatii si a constiintei sale, fara nici o discriminare.
ART. 269
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

Codul penal prevede :
Art. 180.- Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
...
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
...

Consultati un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
lia_alexe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta, injurii si calomnie gigione01 gigione01 Lucrez ca fochist in cadrul DGASPC la un centru de integrare prin terapie ocupationala.Nu am prea mare legatura cu ceea ce se intampla in pavilionul cu ... (vezi toată discuția)
Jigniri repetate ale angajatorului Andreas24 Andreas24 Buna ziua, Va cer parerea in legatura cu situatia in care angajatorul, adreseaza verbal jigniri angajatului. Jignirile aduse nu au nici un temei, deci sunt ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate maria_2012 maria_2012 Buna ziua. Avem problem cu seful nostrum. Sotia dansului, fratele, cumnata lucreaza in acelasi compartiment iar el este seful tuturor. Suntem amenintati si de ... (vezi toată discuția)