avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poate pierde casa?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poate pierde casa?

Fratele meu a facut un imprumut de nevoi personale ,fara garantii,pe care nu-l mai poate rambursa ,el fiind si bolnav si fara serviciu.Ca un facut ,acum l-au parasit si sotia si copii,fiind practic muritor de foame.Intrebarea este daca -si poate pierde si locuinta mostenita de la parintii nostri?Chiar poate ajunge pe drumuri fara nici un acoperis deasupra capului?Legea nu prevede ca sa mai detina un minim de spatiu de locuit in eventualitatea unei executari silite(altceva nu au ce sa-i ia ,decat casa )?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:03, 6 August 2011
Dati amanunte:ce fel de contract,codebitorii,cine e proprietarul ap.,daca sotia a introdus divortul...
In cazul unei executari,poti fi lasat in strada,doar cu hainele de pe tine.
Un sfat:pt. orice eventualitate,sa treaca ap.pe numele dv,cu dreptul uzuluifruct...asta daca nu a avut nefericita idee sa-si treaca si sotia ca proprietar,iar aceasta sa se impotriveasca vanzarii... #-o
Casa este proprietatea fratelui mostenita de la parintii nostri care i-au lasat-o lui cu acordul nostru(al fratilor).Contractul de credit este unul de nevoi personale fara garantii, fara codebitori...
apartamentul poate fi executat silit. se retine intreaga datorie si restul de bani, daca exista, ii va fi inapoiat.
prin ce act a ajuns casa in proprietatea fratelui ? ati renuntat dvs la mostenire, i-a lasat-o prin testament, a cumparat-o sau primit-o donatie in timpul vietii parintilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate la banca stancu_sergiu stancu_sergiu in 2008 am facut impreuna cu sotia un credit de nevoi personale la banca pe care l-am platit cam un an, si am renuntat deoarece ca tot s-a marit rata si nu am ... (vezi toată discuția)
Casa ipotecata smn_goga smn_goga Buna seara . Am si eu o nedumerire . Exista situatia urmatoare . Sotul si sotia ( care au 2 copii) au o casa ipotecata . Citez: drept dde ipoteca de rang I ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la credit de nevoi personale iliana105 iliana105 Buna seara,am si eu o intrebare la toti cei care stiu sa imi raspunda:fratele meu vrea sa faca un credit de nevoi personale cu valoare ipotecara la BCR ,insa ... (vezi toată discuția)