avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa ipotecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa ipotecata

Buna seara . Am si eu o nedumerire . Exista situatia urmatoare . Sotul si sotia ( care au 2 copii) au o casa ipotecata . Citez: drept dde ipoteca de rang I pentru suma de 10.000 eur conform contractului de garantie imobiliara nr. din data de..2011. Acest contract s-a incheiat de catre parinti la indemnul unuia din copii . Intre timp sotul decedeaza , ramanand sotia si copiii . Acum unul dintre copii spune ca vrea sa-si treaca proprietatea pe numele sau (cu acordul fratelui ) si eventual sa o vanda . Este posibil ? Cum poate sa se protejeze fratele care nu a stiut de contract pana anul trecut si care vrea sa renunte la partea lui , asfel incat sa nu plateasca pentru niste bani de care nu a beneficiat . Am inteles ca daca se face succesiunea , amandoi ar mosteni datoria . As avea nevoie de unraspuns cat mai repede . Ce e de facut ???
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 06:47, 17 Noiembrie 2015
Este posibil ca unul dintre copii sa nu accepte mostenirea, caz in care vor avea calitatea de mostenitori doar mama (sotie supravietuitoare) si celalalt frate.

Bunul va putea fi insa vandut doar cu acordul ambilor proprietari (mama si copilul) si doar dupa radierea ipotecii in favoarea bancii (ceea ce presupune achitarea sumei datorate acesteia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire titi marina titi marina Va salut Fratele meu a declarat la notar ca renunta la mostenirea mamei noastre. Declaratia s-a facut dupa moartea mamei noastre, intermenul de 6 luni. In ... (vezi toată discuția)
Aberatii funciare van_allen78 van_allen78 Poate un individ sa ceara un teren al unchiului sotiei fratelui sau, dupa moartea acestora,pe motiv ca nu au avut urmasi si lui li s a dat mostenirea provenita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o intrebare: eu si fratele meu suntem mostenitori ... Lucian.123 Lucian.123 Buna ziua, am si eu o intrebare: eu si fratele meu suntem mostenitori dupa moartea mamei noaste, 1/2 fiecare. Fratele meu este casatotit si nu are copii, iar ... (vezi toată discuția)