Buna seara . Am si eu o nedumerire . Exista situatia urmatoare . Sotul si sotia ( care au 2 copii) au o casa ipotecata . Citez: drept dde ipoteca de rang I pentru suma de 10.000 eur conform contractului de garantie imobiliara nr. din data de..2011. Acest contract s-a incheiat de catre parinti la indemnul unuia din copii . Intre timp sotul decedeaza , ramanand sotia si copiii . Acum unul dintre copii spune ca vrea sa-si treaca proprietatea pe numele sau (cu acordul fratelui ) si eventual sa o vanda . Este posibil ? Cum poate sa se protejeze fratele care nu a stiut de contract pana anul trecut si care vrea sa renunte la partea lui , asfel incat sa nu plateasca pentru niste bani de care nu a beneficiat . Am inteles ca daca se face succesiunea , amandoi ar mosteni datoria . As avea nevoie de unraspuns cat mai repede . Ce e de facut ???
Este posibil ca unul dintre copii sa nu accepte mostenirea, caz in care vor avea calitatea de mostenitori doar mama (sotie supravietuitoare) si celalalt frate.
Bunul va putea fi insa vandut doar cu acordul ambilor proprietari (mama si copilul) si doar dupa radierea ipotecii in favoarea bancii (ceea ce presupune achitarea sumei datorate acesteia).
Mostenire
titi marina
Va salut
Fratele meu a declarat la notar ca renunta la mostenirea mamei noastre. Declaratia s-a facut dupa moartea mamei noastre, intermenul de 6 luni.
In ... (vezi toată discuția)
Aberatii funciare
van_allen78
Poate un individ sa ceara un teren al unchiului sotiei fratelui sau, dupa moartea acestora,pe motiv ca nu au avut urmasi si lui li s a dat mostenirea provenita ... (vezi toată discuția)