avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot solicita un nou termen intr-un litigiu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot solicita un nou termen intr-un litigiu?

Buna ziua.
Am un proces in litigii de munca, iar la termenul stabilit eu plec din tara pentru un curs de pregatire profesionala, platit din fonduri europene in urma unui contract semnat cu o Agentie Nationala. Cum il pot amana, in drept, care este temeiul legal?
Multumesc!
Ps, in acest proces eu am calitatea de "reclamant", nu am mai solicitat amanare, nu doresc o amanare pentru un aparator, nu pot invoca motive medicale, dar pot face proba celor spuse cu contractul semnat, biletul pentru transport si cererea, aprobata pentru finantarea cursului.

Cel mai recent răspuns: Dawio , utilizator 16:56, 13 August 2011
Faceti o cerere de amanare,specificati motivul,depuneti la judecatorul de serviciu.Dupa finalizarea cursului,cereti o adeverinta ca in perioada...ati partcipat la curs,adeverinta data pt. a va servi la judecatorie.Aceasta adeverinta o prezentati in instanta,la viitorul termen.
Va multumesc.
Sa inteleg ca nu am temei legal pentru amanare, totul depinde de Presedintele Completului ....daca accepta sau daca nu accepta, eu am si solicitat sa se judece in lipsa....Uffffffff....
Nu inteleg:cereti judecare in lipsa,dar vreti amanare...Nu are sens... :(
Ma nedumereste aceasta fraza, din proces : " Solutie: Repune cauza pe rol pentru a pune în discuţia părţilor calificarea juridică a obiectului acţiunii"....nu stiu la ce se refera. Ma puteti ajuta?
Din cauza frazei respective as vrea sa aman procesul pentru a putea participa, chiar daca am cerut judecata in lipsa....
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Dawio, utilizator
Calificarea juridică, adica invocarea unui temei juridic pentru pretenţia formulată şi încadrarea în norma de drept, respectiv invocarea unui text de lege, în care se regăseşte reflectată pretenţia.

Judecătorul nu poate să schimbe faptele care reprezintă cauza petendi, a acţiunii, numai partea fiind în măsură să le cunoască şi să le reclame. Orice schimbare a cauzei pretenţiilor formulate determină depăşirea rolului judecătorului, care este ţinut de limitele cererii cu care a fost sesizat, ca limită a rolului său activ.

Alte discuții în legătură

Indicare greºita (incompleta) a temeiului de drept. ContSters46797 ContSters46797 Buna ziua, Daca intr-o cerere reconventionala nu am indicat, in drept, toate articolele pe care imi sprijineam afirmatiile in fapt, se mai poate face o ... (vezi toată discuția)
Ajutor........va rog .......judecata in prima instanta socrate111 socrate111 Buna seara .Am rugamintea sa ma lamureasca cineva avizat ,in privinta ridicarii unor serii de exceptii de procedura dar si de fond ,la termenul fixat la ... (vezi toată discuția)
Cererea nu a fost motivata in drept lili5 lili5 cum pot traduce aceasta sintagma cat mai usor de inteles ? "actiunea nu a fost motivata in drept"? (vezi toată discuția)